Iható ez a pálinka?
Szerintem az nem pálinka lehet, ugyanis az nem savanykás!
Semmiképp ne kostólgasd/igyál belőle, amíg nem vagy benne biztos, hogy az valójában pálinka.
A szagáról érzem, hogy pálinka, ismerősöm berúgott egy kicsit tőle.
25l-t azért nemigen szeretnék kiönteni.
Szobahőmérsékleten (vagy hűvösben) az alkohol önmagában (tehát pl. nem kockacukorra öntve) csak kb. 65% fölött gyúl meg, szóval ettől még nem feltétlenül gyenge. Érezheted savanykásnak, mert a házipálinkák többségét többé-kevésbé megecetesedett cefréből főzik (igen, most sok mindenkinek a lelkébe gázoltam), így ecetes-acetátos lesz, és a hosszú oxidáció (vagy esetleg a párolgás, ha gyanús mennyiség hiányzik az edény méretéből) ezt a problémát ki is emelheti.
A szeszfokoló nem mond biztosat (bár egy 45-60 fok közti érték alapján nagyon valószínű, hogy pálinka), mivel az egy fajsúlymérő. Ha egy vegyszernek olyan fajsúlya lenne, mint pl. 50 fokos pálinkának, akkor annyit is mérne.
Keress valakit, aki szokott pálinkát inni, ő meg tudja mondani, hogy tényleg az-e, akkor iható (a közkeletű tévhittel ellentétben nagyon nehéz természetes úton mérgező pálinkát főzni, max. nagyobb tételben nem kimondottan egészséges). Kivéve persze, ha szándékosan kevertek bele mérget, pl. denaturált szeszt, de hát ez ugye nem mindennapi jelenség...
Ismerősöm pincéjében találtuk, a nagypapája főzte elvileg, de mivel az már nem él, nem tudjuk biztosra.
Az már kiderült, hogy pálinka, csak arra voltam kíváncsi, hogy lehet-e bajunk belőle, ha benyakaljuk.
Baj van... Nem állít meg semmi, hogy megigyuk.
Egy kis szörppel úgy csúszik, mint a fene. És 5 feles után totál homály jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!