Kristály Tibor kérdése:
Van e szakmailag alátámasztható létjogosultsága, a borhoz pálinka öntésének, a kívánt alkoholszint eléréséhez? Gyenge években már egy ideje, nem cukrot teszek a musthoz, hanem a törkölyből, ill. az előző évi maradék borból készített alkoholpárlatot.
Figyelt kérdés
2015. márc. 22. 17:58
1/1 Phoney válasza:
Végül is van, bár nem a gyenge bort szokták feljavítani vele, hanem a jó bort tovább erősíteni (15% fölé, eredetileg azért, mert akkor már nem tud megecetesedni). Ilyenkor likőrbornak hívják, ilyen pl. a sherry (nem a cherry!) vagy a portói bor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!