Mit csináltok a maradék tojásfehérjével, ha olyan sütit csináltatok, amibe csak a sárgája kell?
Habcsókot :)
Vagy ha tudom, hogy másnap szükség lesz rá, akkor beteszem a hűtőbe. Pl. más sütit megkenni vele, vagy panírozáshoz a többi tojáshoz.
Lefagyasztom, és amikor valamire kell, akkor felhasználom. Adott esetben rántottába lehet tenni az egész tojások mellé, rántott hús panírozáshoz is fel lehet használni, nokeldiba (vagy más tésztába) lehet tenni.
Ha elég sok összegyülik, akkor lehet belöle süteményeket sütni, amibe csak a tojásfehérje kell.
Lefagyasztva hónapokig eláll és kiolvasztva olyan, mintha friss lenne.
Mondjuk kiolvasztva már semmi sem olyan, mintha friss lenne. Változik az íze mindennek.
Persze ételbe téve, már biztos nem tűnik fel. De pl. pékáru, kész ennivaló esetben igen.
Ha több, akkor lefagyasztom, ráírom hány tojás volt, és később felhasználom akár tojásos nokedlihez, lecsóhoz, de van, hogy süti lesz belőle. pl pavlova torta, vagy habcsók.
Ha csak 1 tojásról van szó, pl a pitetésztánál, akkor a kimaradt tojásfehérjét villával felverem egy csapott kanál tejföllel és azzal kenem le a tészta tetejét. Nagyon szép piroskásra sül.
"En sem ajanlom a fagyasztgatast, korulmenyes macera csupan."
Ugyan mi a körülményes abban, hogy egy kisebb üvegbe/zacskóba beleteszi valaki a tojásfehérjét, ráírja, hogy hány darab van benne es beteszi a fagyasztóba!?!??!?!
"Ha nem tudod felhasznalni, ne tarold, ontsd ki."
Mivel értelmes ember nem dob ki ételt fölöslegesen, mert az pazarlás, ezért ez abszolút nem normális hozáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!