Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináltok a maradék...

Mit csináltok a maradék tojásfehérjével, ha olyan sütit csináltatok, amibe csak a sárgája kell?

Figyelt kérdés

2015. febr. 19. 13:31
 1/10 anonim válasza:
35%
Jó lesz a rántottába, vagy megeszi a kutya.
2015. febr. 19. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
23%
Kidobom.
2015. febr. 19. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
70%

Habcsókot :)

Vagy ha tudom, hogy másnap szükség lesz rá, akkor beteszem a hűtőbe. Pl. más sütit megkenni vele, vagy panírozáshoz a többi tojáshoz.

2015. febr. 19. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
56%

Lefagyasztom, és amikor valamire kell, akkor felhasználom. Adott esetben rántottába lehet tenni az egész tojások mellé, rántott hús panírozáshoz is fel lehet használni, nokeldiba (vagy más tésztába) lehet tenni.

Ha elég sok összegyülik, akkor lehet belöle süteményeket sütni, amibe csak a tojásfehérje kell.


Lefagyasztva hónapokig eláll és kiolvasztva olyan, mintha friss lenne.

2015. febr. 19. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Mondjuk kiolvasztva már semmi sem olyan, mintha friss lenne. Változik az íze mindennek.

Persze ételbe téve, már biztos nem tűnik fel. De pl. pékáru, kész ennivaló esetben igen.

2015. febr. 19. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Madártejet... :)
2015. febr. 19. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha több, akkor lefagyasztom, ráírom hány tojás volt, és később felhasználom akár tojásos nokedlihez, lecsóhoz, de van, hogy süti lesz belőle. pl pavlova torta, vagy habcsók.

Ha csak 1 tojásról van szó, pl a pitetésztánál, akkor a kimaradt tojásfehérjét villával felverem egy csapott kanál tejföllel és azzal kenem le a tészta tetejét. Nagyon szép piroskásra sül.

2015. febr. 19. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
33%
En sem ajanlom a fagyasztgatast, korulmenyes macera csupan. Csinalj belole rantottat, omlettet, habcsokot vagy kokuszcsokot meg frissen. Ha nem tudod felhasznalni, ne tarold, ontsd ki.
2015. febr. 19. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Múltkor rögtönöztem egy gyümölcskenyeret, mivel nagyon fejünkre nőtt a sok fehérje. Nagyon fincsi lett, és sárgája nem kell bele egyáltalán, viszont belement egy tepsinyi adagba vagy hat fehérje. A lényeg, hogy a fehérjéket egy kis mézzel és cukorral felvered, majd hozzákeversz vegyes dióféléket, mandulát, aszalt gyümölcsöket ilyesmit, kevés liszttel vegyítve. Mehet még bele fahéj meg mindenféle fűszer, meg kevés zsiradék (vaj, tejszín).
2015. febr. 20. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

"En sem ajanlom a fagyasztgatast, korulmenyes macera csupan."


Ugyan mi a körülményes abban, hogy egy kisebb üvegbe/zacskóba beleteszi valaki a tojásfehérjét, ráírja, hogy hány darab van benne es beteszi a fagyasztóba!?!??!?!


"Ha nem tudod felhasznalni, ne tarold, ontsd ki."


Mivel értelmes ember nem dob ki ételt fölöslegesen, mert az pazarlás, ezért ez abszolút nem normális hozáállás.

2015. febr. 20. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!