Ha nem borkénnel szeretném leállítani a bor forrását (maradék cukortartalom miatt) hanem hűtéssel akkor milyen hőfokra kell lehűteni a bort, hogy megálljon a forrás?
Első hozzászóló: Volt idő,amikor én is hasonlóan vélekedtem. Viszont én fogtam és kipróbáltam,hogy van e értelme. Apám ilyen vaskalapos, ugyan azt a mustot ő élesztő nélkül csinálta ugyanolyan üvegballonba mint én én meg élesztővel. Ég és föld a kettő minőségre. Azóta ő is élesztővel csinálja. Nyilván megvan a biológiája/kémiája ,hogy miért. Ki kell egyszer próbálni, ha nem jön be akkor meg csinálni hagyományos módon. Amit az ember nem próbált még és sokak szerint jó azt kár zsigerből elutasítani. Én pl. cefrét is élesztőzöm. Sokkal "tisztább" íze lesz és jelentősen nagyobb a kihozatala is. Szerintem a bor is jelentősen finomabb és jobb illatú fajélesztővel.
Második válaszadó: na pont ezért kérdeztem :) kénporral szoktam leállítani a forrást viszont egy minimális kénes szaga marad a bornak. Ízén nem igazán érezni. Amennyire tudom hűtéssel szokták kibekkelni a felesleges kéntartalom növelést. A hűtést szeretném időn kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!