Hogyan lehet felhasználni a maradék ételeket?
Főtt hús: gyümölcsmártással, főtt krumplival. Vagy húskrémbe. Esetleg salátába.
Maradék pörkölt: ha krumplival/rizzsel volt, akkor csinálj valami főzeléket, és legyen ez a feltét.
Tört krumpli: én szeretem rántottával vacsorára. Több naposan viszont már nem olyan finom, inkább csinálj kisebb adagot.
Maradék fött húst: melegszendvicsre krémnek,
Őzgerincben sült pástétomnak.
Lepiritva : gyrosba ,pitába .
Pörköltet : hortobágyinak ,pizzára -darálva ,tarhonyás húsnak,gulyásnak , Rakott zöldségekhez.
Tört burgonyát. pogácsának ,lángosnak ,krokettnek , gombóc tésztának.
Spenot maradékot : spenos gnoccinak vagy nokedlinek .
Fött tésztát : tészta salátának
maradék fött zöldséget : vadasnak : Beszoktam tenni a fagyasztóba.
maradék húslevest : alaplének mártásokhoz.
rántotthúst: szendvicsbe ,zöldségekkel
: sülthúst: szendvicsnek ,hamburgerbe
parizer féle felvágottak. melegszendvics krémnek
Főtt hús: megdarálod és készíthetsz belőle húsgombócot. Levesbe főzve vagy kisütve körítésnek.
De összefőzheted gombával, zöldségekkel, liszttel meghintve és tejföllel besűrítve. Tészta, vagy rizs körítést hozzá.
Maradék pörkölt: lehet belőle gulyásleves, hortobágyi palacsinta, összefőzve rizzsel rizseshús.
Tört krumpli: teszel hozzá lisztet és tojást, olajba szaggatod kanállal. Bármilyen szószos húshoz finom körítés.
De ha teszel hozzá kevés lisztet (lágyabb legyen, mint a gombócnak). Egy gyengén kizsírozott tepsibe símítod, a tetejére egy kevés tejfölt teszel, sütőben addig sütöd, amit a teteje piros lesz.
Kockára vágva, tejföllel, túróval, lekvárral remek vacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!