Csak cefrét kell vinni ami már állt egy-két napot mert az már erjedésnek indult majd elviszed hordóstul a bérfőzdébe és ők megcsinálják a többit igaz ki kell fizess minden alapanyagot pl:cefrét becukrozzák hogy jól forrjon a gyümölcs ami nem 1 kg-ot jelent.Csak kpban lehet fizetni és csak olyan helyre vidd ahol számlát is kapsz a végén.Meg kell beszéljed hány fokos pálinkát szeretnél.Ez az egész majd 1 hónap.Forrás majd 2hét bár az foktó függ.Pálinkának literje változó árba vannak attól függ milyen gyümölcsből van előállítva.Ritkábbak drágábban fogynak el pl:Bodza és a gesztenye pálinka errefele a legdrágább.Remélem segítettem :)
2015. márc. 28. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
2/15 anonim válasza:
Sima gyümölcsöt? Azt hogy gondolod? oda baszol hat rekesz almát hogy nesze csináljá nekem ebből pálinkát?!
2015. márc. 28. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
3/15 anonim válasza:
Megcsinálod a cefrét, megvárod míg kiforr, lezárod, elviszed, kifőzik. Ilyen egyszerű. Megvan szabva minden bérfőzdében egy literenkénti ár + a szeszadó amit rátettek ismét.
2015. márc. 28. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
4/15 anonim válasza:
olyan helyre ne vidd ahol cukrot adnak hozzá :D első jó hülyeséget írt. Összepakolod egy hordóba a gyümölcsöt és otthon megvárod míg cefre lesz . ( átlag 2-3 hónap) Elviszed a főzőshöz ha sokadik vagy a sorban akkor lepakolod és szól mikor mehetsz érte. Nekünk volt, hogy ott megvártuk mennyiségtől és foktól függően változik az idő. (40 liter kb 5-6 óra)
2015. márc. 28. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
5/15 anonim válasza:
:) Cukor minden pálinkába van :) nagyon jó hogy nem értesz hozzá több mint 60 évig pálinkázott öregapám na meg apuval is még anno :) Mitől forrjon fel a naptól háááááhááá
2015. márc. 28. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
6/15 anonim válasza:
a gyümölcsnek a cukortartalmától nem a hozzá adott cukortól.
2015. márc. 28. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
7/15 anonim válasza:
Igen de pl:baracknak nagy a cukor tartalma de a szilvának vagy az egresnek elég csekély na meg a cefre se mindegy mert az már aszalt amiből már a nagyon kicsi a cukortartalom
2015. márc. 28. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
8/15 anonim válasza:
csak szilvánk volt, sose cukroztuk
2015. márc. 28. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
9/15 anonim válasza:
Amennyiben cukrot adunk a cefréhez, akkor a fő erjedés beindulása után 1-2 nappal kell azt beletenni, úgy, hogy előtte vízben fel kell oldani (szirupszerű legyen). A cukor miatt magasabb az alkoholtartalom, és több a rézeleje.
2015. márc. 28. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
10/15 anonim válasza:
mindenképp kell hozzá egy kevés cukrot adni, különben lófing pálinkád se lesz, a saját cukortartalom édes kevés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!