Hogyan működnek a pálinka bérfőzdék?
Csak cefret lehet bevinni, vagy siman gyumolcsot is? A cefret hogyan kell elkesziteni?
Mennyibe kerul literje a kifozott palinkanak? Van olyan opcio, hogy nem penzzel fizetek, hanem megtartjak a palinka egy reszet?
Kb. mennyi ido egy fozetes?
Koszonom!
Hát igen, nem véletlen hogy a házi pálinkák legalább 80%-a ihatatlan moslék..
Az "ükapám óta így csináljuk" mítoszok miatt nem is várhatunk mást. Hozzáadott cukorral a mennyiség valóban nő, de a minőség jelentősen romlik, "kerítésszaggatónak" persze megteszi..
Itt komolyan arról megy a vita 2015-ben, hogy lehet-e cukor nélkül pálinkát főzni? Tessékmá mondani, hogy 150 éve, mikor még a cukor SOKKAL drágább volt, mint a gyümölcs, de a szatmári szilvapálinkát már az egész országba szekerezték drága pénzen (szóval nagyon szar amúgy nem lehetett, tetszik érteni), akkor miazistenből főztek gyümölcspálinkát? És 300 éve, mikor még simán nem is volt cukor, de szilvapálnka már volt? Kitalálom, minden cefrét mézeztek... ami amúgy szintén drágább volt, mint a szilva.
A szilvának CSEKÉLY a cukortartalma????? A 20. századig szinte csak abból főztek gyümölcspálinkát, mert abban volt sok... tessékmá sorolni a szilvánál jobb kihozatalú gyümölcsöket a szőlőn kívül, ja hogy nincsenek is olyanok?
Kérdező:
cefrézésről: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!