Rozsdamentes laposüvegben lehet, illetve meddig lehet házipálinkát tartani?
igen, fogalom zavar volt:)
1-2 hét után csak rossz ízű lesz vagy lehet tőle bajom?
A pálinkát roszdamentes "laposüvegben", mint utazópálinkát igen sok ideig lehet tárolni, de javaslom a mielőbbi elfogyasztását. Félretéve a tréfát a pálinkát hosszó távon érdemes üvegedényben tárolni és lehetőleg parafadugóval lezárni. Azért ajánlatos az üveg mert ebből az anyagból nem tud kioldani semmit a pálinka. Régebben a pálinkát tárolták fa hordókban is de ez az utóbbi pár évtizedben kiment a divatból. A fa hordóban tárolt pálinka hosszó távon egy alig észrevehető izt kap a fától de ez nem zavaró, élvezeti értékét nem csökkenti, a nem profik pedig észre sem veszik a plusz ízt, ami egyesek számára kifejezetten izgalmas is lehet.
Egészségetekre.
Fogyasszátok mértékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!