Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » LeÍrnátok nekem a bevált bólé...

LeÍrnátok nekem a bevált bólé recepteiteket?

Figyelt kérdés
Valami ütős alkoholosat szeretnék készíteni holnapra egy buliba :) úgyhogy ha van olyan receptetek amiről tudjátok h nagyon finom azt kérlek írjátok le hogy hogyan kell készíteni és miből mennyit kel rakni.Köszönöm!!
2010. febr. 14. 20:53
 1/7 anonim ***** válasza:

0,5 l fehérbor

0,5 l vörösbor

25 dkg kristálycukor

fahéj

A hozzávalókat felfőzöm, majd hozzáadok 1 dl rumot, néhány csepp mandula aromát, gyümölcsöket és 0,5 liter pezsgőt.

Bele a gyümölcsöket és valami mennyei!

2010. febr. 14. 21:51
 2/7 anonim válasza:
Tudom már késő, de máskor még jól jöhet! Mindenéle gyünölcsöket felkockázok, ízlés szerint cukorral, citromlével ízeítek, felöntön Sangriával (Spanyol gyümölcsbor viszonylag olcsó és bárhol kapni), öntök hozzá kb 1dl barnarumot, és elteszem egy éjszakára a hűtőbe. Fogyasztás előtt pedig felöntöm egy üveg pezsgővel! nagyon finom, és már csak a gyümölcsök is ütnek!
2010. febr. 16. 16:30
 3/7 A kérdező kommentje:

Mindakettő nagyon jól hangzik köszönöm szépen :DD

A buli eltolódik,úgyhogy nincs késő, örülök ha még írtok!Valamelyikt biztosan kipróbálom majd ;D

2010. febr. 17. 15:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Azt hiszem,hogy a másodikat választom:D

Még az lenne a kérdésem,hogy mennyi Sangriát kell beleönteni?

Köszönöm :)

2010. febr. 17. 22:03
 5/7 A kérdező kommentje:
a másik kérdésem pedig az lenne,hogy a recept hány személyre szól?mert nekem minimum 12-re kéne de gondolom többször is fognak venni majd belőle :D
2010. febr. 17. 22:16
 6/7 anonim válasza:

Hát kb 1-1,5 litert szoktam hozzáönteni. De ha többet akarsz csinálni, akkor csak növeld az arányokat. Egyébként nem annyira pontos a recept! Ha egy kicsit ütősebbet akarsz, akkor többet rakj a rumból, de vigyázz, mert elég erős az íze, ha meg csak light-osat, akkor kevesebbet.

Ez kicsivel több mint 2 liter plussz a gyümi. Szerintem ha mindenki csak egyet iszik, akkor elég, de érdemes többet csinálni, mert nagyon finom!

2010. febr. 18. 17:24
 7/7 anonim válasza:
Jaa, és még egy jótanács: ne tegyél bele banánt, mert megbarnul, és zavaros lesz tőle az egész! Na meg ha nincs barna rumod, akkor esetleg helyettesítheted konyakkal, de a gyümölcsös likőrök sem rontják el!
2010. febr. 18. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!