Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ki nem szereti a Tequilat?

Ki nem szereti a Tequilat?

Figyelt kérdés
2014. okt. 19. 12:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én szeretem. Te nem?
2014. okt. 19. 12:55
 2/11 A kérdező kommentje:
Dehogy is nemszeretem.Az a kedvenc italom :)
2014. okt. 19. 13:00
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem is. Főleg, ha Mexicóban ihatom majd egyszer. :D
2014. okt. 19. 13:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Sóval meg citrommal rohadt jól csúszik, magában viszont, hát nem a legjobb.
2014. okt. 19. 18:38
 5/11 anonim ***** válasza:
65%
Amit a só/citrom, fahéj/narancs kombóval kell legurítani azt ne nevezzük már tequilának, ennyi erővel az Aro szilva ízesítésű vodkát is kereszteljük át szilvapálinkának. Amúgy nem kimondottan bejövős számomra, pedig ittam már 100% agavé tequilákat, de valahogy nem jött be a kelet-európai ízlésemnek.
2014. okt. 19. 19:03
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Pálinkának még a fütyülőst sem lehet nevezni, nem hogy azt az aros szart. De arra nincs is ráírva hogy pálinka, viszont az olcsó tequilán is rajta van hogy tequila hiába nem 100% agávé. Meg a tescoban kapható 70%-os rémálmon is rajta van hogy abszint pedig nem sok köze van hozzá. Pálinkát védi a pálinka törvény de a többi piát nem ezért sajnos az olcsóbb utánzatok is használhatják a nevüket.
2014. okt. 19. 21:15
 7/11 Phoney ***** válasza:

„Pálinkát védi a pálinka törvény de a többi piát nem”

A tequilát is védi a tequilatörvény, más kérdés, hogy szarul. A pálinkát se túl jól védi, merthát vannak ám búbánatosan szar pálinkák, hiába 100% gyümölcsből készülnek, pl. ha főzött-passzírozott gyümölcsvelőből főzik őket friss gyümölcs helyett, ráadásul előpárlatosra, meraztis szabad.

Borzasztóan utálom az olcsó tequilát, főleg a goldot, a jobbakban biztos van fantázia, de eddig csak 2 közepest kóstoltam (El Jimador és Casa Vieja), a többi hulladék volt. Sóval/fahhéjjal és citrommal/naranccsal bármit le lehet húzni, a spárvodkát is.

2014. okt. 19. 23:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát igen a pálinkatörvény azt nem szabályozza hogy a gyümölcs minősége milyen kell legyen amiből a pálinkát főzik, ezért ha magyar gyümölcs nem számít milyen rossz rá lehet írni hogy pálinka, és igazából az is csak rossz minőségű pálinka. Ugyanakkor hülyeség is hogy egy rossz de Magyarországi gyümölcsből főtt cucc, az pálinka, ha meg jó gyümölcsből főzik de Erdélyben az nem az mert hogy az elvileg nem Magyarország. Tehát amikor nagyapám a saját kertjében termesztett meggyből és szilvából házilag csinál remek italokat 40-50% alkoholtartalommal azt nem lehet pálinkának nevezni mert Erdélyben termett gyümölcsből van nem Magyarországon termettből. Viszont Ausztriában pár tartományban meg lehet Barackból főzni, tehát ilyen alapon simán lehetne az Erdélyit vagy akár Felvidékit, Délvidékit is pálinkának nevezni. A Tequlával kapcsolatban meg igazad van hogy a pár ezer Forintosak nem igazán tequilák, mint ahogy a pár ezres abszintok sem abszintok, de az meg más kérdés hogy egy átlag magyar ember nem vesz több 10 ezer Ft-ért piát csak azért hogy Eredeti legyen, hiszem alkoholtartalomra nagyjából ugyanannyi csak töredékébe kerül az eredetinek. Ha megnézed Whiskyt sem sokan vesznek minőségit, csak az annyiból jobb hogy abból pár ezerért is már eredetit veszel. Többnyire veszik a Jacket meg az alap Johhniet Jim Beam-et Ballantinest. Az az igazség hogy sok embernek nincs ivó kultúrája megveszik ezeket és beverik kólával. Azzal keverve úgyis mind ugyanolyan akkor miért vennének jobbat. Tehát én nem vagyok benne biztos hogy akik írják hogy szeretik a tequilát azok tényleg ittak is már igazi tequlát. Én sem ittam, de őszintén szólva szerintem nem is láttam még. Legdrágább amit láttam az a Sierra Gold és Silver de azok sem tartalmaznak 100% agávét.
2014. okt. 20. 09:52
 9/11 anonim ***** válasza:
A madarak például belehalnak az alkohol fogyasztásba.
2014. okt. 20. 17:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Én nem szeretek semmilyen töményt. A sörrel, borral, pezsgővel nincs semmi bajom, az ennél töményebbek viszont nem jönnek be.

Amúgy ez más italoknál is így van. Nem vagyok nagy kávéfogyasztó sem. Inkább tea, vagy esetleg hosszú kávé. Egy rövid kávét viszont csak azért dob be az ember szerintem, hogy felpörgesse minél hamarabb, és nem az íze miatt.

2014. okt. 20. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!