Hogyan kell etikett-szerűen tálalni a Tequilát?
Figyelt kérdés
Este vendégeink lesznek, Tequilázni fogunk. Hogyan tálaljam? Van erre bevett szabvány, mint pl, hogy a kávét csészébe, csészealjjal, cukrot, tejszínt, kanalat a vendég rak bele.
Aki ért hozzá, leírná nekem pontosan, hogya kívánja ezt az etikett?
2014. jún. 28. 19:15
1/5 anonim válasza:
Hidegen, kis tálkában só, külön tálkába karikára-félkarikára vágott citrom. ja és rövides pohárral
2/5 A kérdező kommentje:
Milyen tálkában?
2014. jún. 28. 19:39
3/5 anonim válasza:
mittomén, kávéscsésze-aljban :) nem kell sok, úgyis csak nyalunk, meg szórunk :) persze, ha van egy pofás kis sószóród azt is adhatod
4/5 anonim válasza:
az igazi tequilát tisztán isszák mexikóban, se só, se citrom, minden lófäsz nélkül
5/5 Phoney válasza:
A só és citrom nem etikett, hanem a mexikóiak által először az USÁ-ban elterjesztett bártrükk, amivel szalonképessé tették a pancsolt mustból erjesztett ocsmány tequilákat.
Ilyen bóvli tequilánál (amire nincs ráírva, hogy 100% agávé) eleve nehéz értelmezni az etikettszerűséget (mintha Péter-Pál vodkát akarnál etikettszerűen felszolgálni), ezeket koktélban érdemes felhasználni.
Ha értelmes tequiláról van, akkor párlatos talpaspohárból, mintha csak pálinkát szolgálnál fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!