A cidereket ajánlanátok annak, aki nem szereti a sörök keserűségét?
Valójában semmi köze a kettőnek egymáshoz.
A sör az sör,a szájder meg almabor.
A ciderek között van
- hagyományos (például a Gaymers márkával találkoztam már sörözőkben, de biztos van más márka is)
- gyümölcsízűek (pélsául Sommersby) édesek.
Ha mégis sörnél maradsz, a nagyon hideg búzasörben alig érezhető az enyhén kesernyés íz (ami főleg ilyen melegben kellemes :-), de mindenképpen sokkal kevésbé érezhető keserűnek, mint a hagyományos világos sör.
Igen, ajánlanám, mert ha nem akar sört inni, de szívesen bubizna, akkor a cider jó választás. Ugyan ilyen jó választás a fröccs, főleg nyáron a fincsi rozé fröccs, vagy ha nagyon sörözgetni akar, akkor a kevésbé alkoholos, rádlerek és gyümölcsös sörök, vagy a barnák.
Magyarországon cidereket nem kóstoltam sokat de a sommersby nagyon cukros, annál biztos vannak jobbak. Próbáld ki a többit, amit most kapni a boltokban, hátha találsz egy neked valót.
Az, hogy semmi köze, az túlzás. Mindkettő alkoholos ital. Mindkettő tartalmaz széndioxidot. Ezért egy frissítő, mégis bódító ital.
Úgyhogy van közük egymáshoz.
Nekem a Carling kifejezetten ízlik,jól lehűtve.
Igaz,a párom azt mondta,miután megkóstolta a poharamból,hogy ez inkább üdítő,mint sör.
Mi a véleményetek a Carling Brithis Ciderről?
-finom, szerintem jobb mint a somersby
A Carling finom, Angliában imádják az emberek. 60-70 éves emberek simán kikérik a csapolt cidereket, csak nálunk megy a keménykedés hogy férfi ilyet nem iszik.
A Sommersby nekem túl édes, a körtés egész jó.
A Strongbow hidegen csapolva jó, a bolti nekem annyira nem jött be.
Nálam az abszolút kedvenc a svéd Rekorderlig. Itt nagyon sok pubban van, a legfinomabb az epres-lime-os. Behűtve nagyon jól esik így nyáron.
Az én javaslatom ciderből a következő: végy 1 liter cukrozatlan szűrt dobozos almalevet. Öntsd egy 1,5 literes flakonba és önts bele maximum (!) fél deci vörösbort. Ne zárd le, csak tedd rá a kupakot. Várj pár napot, látni fogod, ahogy habzik, zavarosodik, és megváltozik majd az illata is. Amikor már a hab kezdene barnulni, irány a hűtő, és kész is! :)
A következő adaghoz elég eltenni az almabor utolsó fél decijét, ami beoltja a következő dobozos almalevet. Olcsó és finom. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!