Osztálykirándulásra NEM (! ) detoxos állapot eléréséhez mit ajánlanátok? (kedvjavításra)
A társaság már java részt 18 évesekből áll,de mivel sose voltunk nagy tudorok az ivás kultúrában,ezért a nagyon alap sör,fehér-vörösbor témán túl nem nagyon ismerünk például rövideket.Aki már ivott rövidet (vodkából azt hiszem Stolichnaya volt) az azt mondja érdemes lenne vinni.
Nem igazán az ízre,zamatra helyeznénk a hangsúlyt,de azért nem is süllyedünk le a mindenféle lötty energiaitallal való szennyezéséig.
Tehát a cél:
-viszonylag kisebb mennyiség is jókedvet okozzon.
-ne legyen valami aromás,az eredetivel köszönőviszonyba se levő lötty.
-de ezek ellenére ne legyen a 3-4 ezres kategória fölött.
vodka-narancs: pl. royal vodka vagy vmi olcsóbb jó -pl fanta- narancs üdítővel
vodka-energia ital: bomba energiával is jó a vodka és mostanában a bomba ár-érték arányban kb a legjobb, viszonylag olcsó és nem drága
ouzo: mentolos ízű pia, ha bejön akk kb. kísérő se kell hozzá és rendesen belehet tőle csípni
whiskey-kóla: hideg coca cola (a simával, tehát a cukrossal jobb mint a zeroval vagy lighttal) meg vmilyen whiskey, nem muszály a legdrágább, de a tescóban a 0,7literes johnny walker whiskey akciós (mondjuk még így is 3-4 ezres kategória, kb. 3300)
vagy pezsgő! attól is mocskosul belehet baszni ha sokat isztok belőle
vodka-sprite :)
vagy ha van szódás szifonotok, akkor csinálhattok fényt. málnaszörp + vodka a szifonból
szerintem önmagában is teljesen jó iható a fütyülős (bár az árát most nem tudom fejből
esetleg a kategória a teteje 3000 körül már lehet kapni gint és a gin-tonic nagyon könnyű. Az 2 egyértelmű hozzávalón kívül citrom kell még bele. Főleg akkor ajánlom, ha nem szeretitek az édes piákat.
Tequilát igyatok, sóval-citrommal.
Fejenként egy-két feles elég is ha csak becsiccsenteni szeretnétek. Mellé vehettek üdítőt, vagy sört.
Esetleg gin-tonic (citrommal), bár nem mindenki szereti a tonicot, a ginnek meg nincs jó íze magában.
Színes piát (pl whiskey, hubi, jéger, unicum) nem vinnék, azokat tartsátok meg más alkalomra.
Azt mondtad, hogy nem ismeritek az alkoholokat/nem szoktatok inni. Ebben az esetben én fejenként 2, esetleg 3 decit ajnalanék. Attól mar nagyon jól lesztek.
Mi 1,5 hét múlva megyünk osztálykirándulni, és whisky-t fogok vinni, mert most valahogy azt kívánom.:D
2en vagy 3an fogjuk inni, szerintem 1 litert veszek, és még előtte bekeverem gyömbérbe
(butaságnak tartom azt, hogy előjön ilyenkor minden sznob paraszt, hogy a whisky-t meg kell tisztelni, meg hasonló fennkölt retorikák. Most kérem, egy 5000 forint/ literes karcos valamin mit tiszteljek, a másik gyakran előjövö pont pedig, hogy "töményet keverve csak a b"zik isznak". Ezt is egy régi beidegződésnek tartom hogy nem szép dolog keverni. Sokkal jobb ízük lesz így, ha már nincs pénzünk megvenni a minőségi kategóriát.)
Nagyon elkalandoztam....
Szóval elviszem bekeverve, szimplán be dobom az üveget a sportáskába, ha pedig látom, hogy a tanár nagyon szaglaszik, félrevonulok, es becsomagomom a halozsakba, bár nem hinnem hogy nagy szükség lenne ra.
Sört, bort, pezsit nem ajánlok osztálykirándásra, mert sokat kell belőle vinni, es elrejteni is nehezebb.
Én még lehet egy oregánós cigit is elviszek, de ebben mar nem vagyok biztos;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!