Szőlőből miért nem csinálnak pálinkát?
Ki mondta hogy nem csinálnak ? :)
A szőlő pálinka elég finom , ha jól ki tudják főzni.
Akkor a legjobb , ha le van bogyózva , és a szőlő csumája nem kerül bele , mert az keseríti a pálinkát.
A törköly pálinka ezért nem olyan jó , mert azt a már kipréselt szőlőből főzik.
Amugy minden gyümölcsből lehet készíteni pálinkát. ( sőt nem csak gyümölcsből ) :)
Ittam már alma ,körte ,meggy , szilva , barack , eper (fán termő ) , szeder , füge , narancs stb pálinkát is
Készítenek.
Pl. az olasz grappa elég ismert is.
A borpárlat is Istenes. Kicsit hasonlít az íze a benzinéhez, párszor már kicsinált, de mindig beleesek a csávába :)
Boltban találsz tokai aszúpálinkát, az rémlik, hogy van.
A nem gyümölcsös pálinkákat meg kerüld (káposzta, paszternák, ilyesmi). Az ír pálinkák leginkább ebből vannak és nagyon rosszak.
Nem igaz, hogy a törköly pálinka keserű. Igen is nagyon finom ha megfelelő módon van tárolva a törköly.
Egyébként szerintem a szőlő pálinka semmivel sem jobb mint a bármely gyümölcsből készült.
Nem írtam hogy keserű , hanem keseríti a pálinkát.
A pálinkák közül pedig vannak kiemelkedőbbek , mint a sárgabarack , körte , , bírs alma.
Nem a bolti vackok , hanem az igazi házi pálinka.
És még mielőtt további eszmefuttatásokba belemennénk , van pálinkafőző kazánom , és havi szinten főzzük a pálinkát, saját célra , tehát nem cukor , meg hasonló hülyeségeket rakunk bele 100% tiszta gyümölcsből.
Amúgy felénk jobb pálinkát főznek , mint Magyar o. on ! Sokan innen viszik , mert azt mondják , ott elég silány a minősége , aromával , cukorral van tele.
üdv. Vajdaságból ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!