Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szőlőből miért nem csinálnak...

Szőlőből miért nem csinálnak pálinkát?

Figyelt kérdés
2014. szept. 1. 12:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Csinálnak. Van törkölypálinka és szőlő pálinka is.
2014. szept. 1. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Csinálnak! [link]
2014. szept. 1. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim válasza:
100%
Csinálnak. Szombaton úgy beájultam tőle, hogy alig emlékszem arra a napra. :)
2014. szept. 1. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 Joe001 ***** válasza:
100%

Ki mondta hogy nem csinálnak ? :)

A szőlő pálinka elég finom , ha jól ki tudják főzni.

Akkor a legjobb , ha le van bogyózva , és a szőlő csumája nem kerül bele , mert az keseríti a pálinkát.

A törköly pálinka ezért nem olyan jó , mert azt a már kipréselt szőlőből főzik.

Amugy minden gyümölcsből lehet készíteni pálinkát. ( sőt nem csak gyümölcsből ) :)


Ittam már alma ,körte ,meggy , szilva , barack , eper (fán termő ) , szeder , füge , narancs stb pálinkát is

2014. szept. 1. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
80%

Készítenek.

Pl. az olasz grappa elég ismert is.

2014. szept. 1. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
és milyen néven kell keresni a boltban a nem törköly, hanem a szőlőpálinkát?
2014. szept. 1. 13:29
 7/14 Tojasleves ***** válasza:
68%

A borpárlat is Istenes. Kicsit hasonlít az íze a benzinéhez, párszor már kicsinált, de mindig beleesek a csávába :)

Boltban találsz tokai aszúpálinkát, az rémlik, hogy van.

A nem gyümölcsös pálinkákat meg kerüld (káposzta, paszternák, ilyesmi). Az ír pálinkák leginkább ebből vannak és nagyon rosszak.

2014. szept. 1. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Más gyümölcsből miért nem csinálnak bort? Jó, jó, csinálnak, pl. eperbor, de ha körbenézel, 99%-uk a termelőknek a szőlőt választaná eper helyett.
2014. szept. 1. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

Nem igaz, hogy a törköly pálinka keserű. Igen is nagyon finom ha megfelelő módon van tárolva a törköly.

Egyébként szerintem a szőlő pálinka semmivel sem jobb mint a bármely gyümölcsből készült.

2014. szept. 1. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 Joe001 ***** válasza:
52%

Nem írtam hogy keserű , hanem keseríti a pálinkát.

A pálinkák közül pedig vannak kiemelkedőbbek , mint a sárgabarack , körte , , bírs alma.

Nem a bolti vackok , hanem az igazi házi pálinka.

És még mielőtt további eszmefuttatásokba belemennénk , van pálinkafőző kazánom , és havi szinten főzzük a pálinkát, saját célra , tehát nem cukor , meg hasonló hülyeségeket rakunk bele 100% tiszta gyümölcsből.

Amúgy felénk jobb pálinkát főznek , mint Magyar o. on ! Sokan innen viszik , mert azt mondják , ott elég silány a minősége , aromával , cukorral van tele.

üdv. Vajdaságból ! :)

2014. szept. 1. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!