Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha a munkából hazajövök és...

Ha a munkából hazajövök és minden nap megkívánom a sört vagy a whisky-t és iszok is 1-2 pohárral az már alkoholizmus?

Figyelt kérdés

2014. aug. 13. 19:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Néha tarts egy-két nap(vagy akár több) szünetet. Ha frusztrált leszel és idegesít, hogy nem ihattál akkor problémád van, ha gond nélkül ki tudod hagyni akkor oké.
2014. aug. 14. 13:02
 12/19 anonim ***** válasza:
51%
Ez bizony az. Csak mint általába nem ismerik el. Mert megmagyarázzák és okot meg utólag mindenre lehet kreálni. Hidd el , ugyan így voltam én is. Pedig eleinte nem is kívántam minden nap. De mire észbe kaptam már remegtem ha nem ittam.
2014. aug. 15. 08:20
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Kommentekből az derül ki, hogy a klasszikussá vált mondás igaz, miszerint:

"Az alkoholista ugyan annyit iszik mint mi, csak mellette unszimpatikus is."

Ha valóban aggódsz azért, hogy lehet-e ebből bajod, kérdezd meg az orvosodat.

2014. aug. 15. 14:35
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

Mivel én is minden nap - ha tehetem - megiszok pár hideg sört, alkoholista vagyok.

Eleinte nagyon nehéz volt ezt kimondani, de így van! (igaz én töményet szinte soha sem iszom, és berúgva is jó pár éve voltam)De nem teljes a nap, amikor pl. vezetés miatt nem iszom meg s sörömet!

Nagyon nehéz volt ezzel szembesülni, most már egyáltalán nem zavar: ha erre terelődik a szó, kijelentem: igen, én alkoholista vagyok.

A szexszel vagyok még így: meg tudom állni ha muszáj, de ha nincs meg a napi, akkor ideges vagyok...

Ez a két függőségem van, és piszokul jól érzem magam...

(és nem érdekel más megítélése!!!)

2014. aug. 16. 06:47
 15/19 anonim ***** válasza:
19%
Tulajdonképpen ez a legrosszabb mint az előttem író írja , hogy NEM ÉRDEKEL más véleménye. Minek is változtatnának rajta, amikor e nélkül már nem tudnak élni. Ez a szenvedély betegség.
2014. aug. 16. 07:37
 16/19 anonim válasza:

Én a munkával vagyok így meg tudnám állni pár napig hogy nem dolgozom de aztán már hiányozna (főleg a pénz amit kapok érte) oda kellet volna figyelnem rá még az elején attól félek már nincs mit tenni!

Komolyra fordítva néha az ember megkívánja az alkoholt a napi stressz levezetése miatt,aki otthon iszik egyedül naponta egy sört azt alkoholistának bélyegzik.Kicsit odébb megyünk pár országgal ott a barátok munka után a bárokban nem egyedül isznak és nem a stresszt vezetik le valószínűleg nem egy sört ők nem alkoholisták csak társasági életet élnek.Ezt úgy képzeljék akik nem látták még,két 3 szintes bár az utcán szemben egymással két-két szinten más más zene szol a tetőn üvegezett dohányzó helyiség amiket az utca feletti üvegezett híd köt össze. Nem üres soha egyik helyiség sem. Az én véleményem az aki meg tudja állni hogy ne mindennap vezesse le egy sörrel a feszültséget az nem alkoholista.

2014. aug. 16. 11:01
 17/19 anonim válasza:
én ha nem is minden nap, de 7vége felé már kívánom, oké alkohol függőség is kialakult már nálam, de sztem így van ezzel sokmillió férfítársam is.. ezt hívják dipszómának.. ja és nekem szükség van arra- h vmilyen szinten rendbe legyen az életem, mert csak úgy tudok ellazulni és nyugodtan inni
2014. aug. 18. 13:57
 18/19 anonim válasza:
De minek iszol? Anélkül is van élet.
2014. aug. 19. 22:24
 19/19 anonim ***** válasza:

Előzőeknek:

Igen, pont úgy ha minden nap tévézel, az TV függőség. Ha minden nap gépezel, az gép függőség. Ha minden nap mobilozol telefonáláson kívül az mobilfüggőség.

2014. aug. 25. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!