Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nem tudtam hogy mi bajom,...

Nem tudtam hogy mi bajom, egész nap kedvetlen voltam, majd hogy most rágcsálom a popcornt és iszogatom a sört, egyre jobb. Ez már alkoholizmus?

Figyelt kérdés
2014. máj. 13. 18:16
 1/5 anonim ***** válasza:
a popcornnak mi köze az alkoholizmushoz? :D
2014. máj. 13. 19:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha ezt napi rendszerességgel csinálod, akkor igen.

Az alkoholizmus nem csak a tömény alkohol fogyasztását jelenti, hanem a rendszeres - pl. amint hazaérsz, megiszol egy sört minden nap, afféle rutinként - egyéb alkoholtartalmú italok fogyasztását is.

Másként: ha akár csak egy pohár bort vagy sört is elfogyasztasz mindennap, már azt is alkoholizmusnak nevezik.

Ez utóbbi teljesen rendben van mindaddig, amíg nincs belőle probléma. Például nem vágod be izomból a hűtő ajtaját, ha nem találsz benne egyik nap egy kis sörikét.

Egyes alkoholok jó hatással vannak a szervezetre, de csakis kizárólag kis mennyiségben.

Ha bal lábbal keltél, akkor érthető, hogy vágysz egy kis nyugira - esetedben egy kis sör és popcorn jelenti a nyugit. Ha viszont a legtöbb, esetleg minden nap ez jelenti a nyugit, akkor már gond van.

A többségnek ilyenkor csak szüksége van egy kis váltásra, ami hasonlóképp hat az ember nyugalmára. Valaki futni jár vagy sétálni, elszív egy-egy szál cigit, elmajszol egy csokit vagy telefonál, társaságba megy.

Ezt egyszerűen a vásárláshoz tudnám hasonlítani:

bejött egyfajta sampon, amit hónapokkal ezelőtt kezdtél használni, de már kiszúrtál magadnak egy másikat, ami valószínűleg ugyanúgy segít majd a zsírosodáson, de mondjuk jobban tetszik az illata.

Átírva: Bejött egyfajta szokás, amit x idővel ezelőtt kezdtél csinálni, de már elgondolkoztál azon, hogy kipróbálsz mást, ami valószínűleg ugyanúgy segít majd a kedvtelenségeden, de mondjuk kevésbé kockázatos, hogy baj lesz belőle.

Remélem kielégítő választ adtam. :)

2014. máj. 14. 14:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Alkoholista vagy akkor ha nem bírod ki alkohol nélkül. És itt nem arra gondolok mikor egy pénteki fizikai munka a napon után megkívánsz egy hideg sört, hanem amikor felkelsz és már muszáj innod. Az hogy jobb kedved van az alkoholtól az normális dolog, ez az alkohol lényege.
2014. máj. 14. 18:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Az hogy jobb kedve van az alkoholtól az normális dolog???? Ez bizony már alkoholizmus. Bármilyen hihetetlen .
2014. aug. 15. 08:24
 5/5 rda85 válasza:
Az.
2014. szept. 6. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!