Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ez visszaesésnek számít az...

Ez visszaesésnek számít az alkoholizmusba vagy ez az alkoholizmus lezárását jelentheti?

Figyelt kérdés

Üdv.

Tesóm régen alkoholista volt,1,5 éve letette ,és őgy kb 4 hónapja néha-néha 1-1 pohár bort,1 üveg sört megiszunk,viszont nem úgy ,hogy "megkívántam a semmittevésbe igyunk",hanem pl egy-egy meccs nézése közben én vetem fel,hogy nem-e iszunk egyet.Vagy olyan ételnél,amihez illik egy pohár vöröset meginni akkor 1-1 pohárral iszik.

Tehát nem magától iszik és nem is feltétlen magáért az italért iszik akkor,hanem az alkalomból és meghívásból.

2014. ápr. 7. 19:41
 1/3 anonim ***** válasza:

EZ nem számít visszaesésnek. A visszaesés az lenne, ha kontrollt vesztene, és az 1-2 pohárból lerészegedés lenne, ami akár napokig, hetekig tart.

Biztos, hogy alkesz volt, és nem csak sokat ivott? A kettő között nagy különbség van. Az igazi alkesz nem tudod soha nemet mondani, és akadályozza a normális életvitelt.A sokat ivó bepiál, de kijön belőle, és nem teszi tönkre az életét. Tehát dolgozik, stb. Néha gyenge a határvonal, de a tesód nem esett vissza, ha ennél több nincs.

2014. ápr. 7. 19:53
 2/3 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy "régen alkoholista volt" Aki alkoholista, az mindig az is marad, legfeljebb tünetmentes. A kulcsa az a józannak maradásnak, hogy SOHA TÖBBET EGY KORTYOT SEM!Óriási felelőtlenség kínálgatni, és biztatni az ivásra, legyen bármily csekély a mennyiség! Megjósolhatatlan, hogy mikor veszít kontrollt és akkor még rosszabb helyzetben lesz, mint mielőtt abbahagyta az ivást. Az első lépést mindenesetre megtettétek a visszaeséshez vezető úton. TALÁN még nem késő megállni és visszafordulni.
2014. ápr. 9. 07:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Első válaszolónak igaza van, attól hogy valaki sokat iszik még nem biztos hogy alkoholista, én is volt hogy 8 hétig minden hétvégén úgy beb*sztam hogy szétokádtam magam és csomó mindenre nem emlékszek a buliból, utána meg egyszer csak letettem és 2 hónapig egy kortyot se ittam, aztán megint nekifogtam de azóta általában kevesebbet iszok évente 4-5 alkalommal fordul elő kemény ivás, de ha akarnám most is le tudnám tenni. Ha a tesód egy fiatal csávó és pár éve minden hétvégén elment és berúgott mint az állat az nem jelenti azt hogy alkesz fiataloknál ez gyakori mostanában. És az hogy néha megiszik 1-2 pohár bort vagy doboz sört nem jelenti azt hogy visszaesett, akkor esne vissza ha minden nap inna, nem csak alkalmanként.
2014. ápr. 11. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!