Alkoholizmus, ha itthon egyedül kezdek borozgatni?
Figyelt kérdés
Egyáltalán baj, ha egyedül iszik az ember?
Nem mondanám, hogy minden nap megiszok egy üveg bort, de vannak napok mikor lecsúszik 3-4 pohárkával. Vannak durvább napjaim is, mikor egy üveggel megtudok inni. Ez az alkoholizmus jele?
A barátokkal is mikor kimegyünk általában én vagyok az első/egyetlen aki becsiccsent.
2013. dec. 16. 21:42
1/9 anonim válasza:
En is szoktam egyedul borozgatni... de egyedul max par poharral, akarcsak Te. En nem hiszem hogy ez az alkoholizmus jele. Bar en csak hetvegen borozgatok, het kozben sose.
2/9 anonim válasza:
van, hogy megiszok kettővel is magamban... kis zenélgetés kis borozgatás tök jó :) ilyenkor télen meg főleg
3/9 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan megihat az ember magában 1-2 pohárral vacsorához, TV-nézés közben. Egyáltalán nem tartom kulturáltabbnak a kocsmai borozgatást. Ökör iszik magában? Ugyan már! Szerintem ökör iszik a kocsmában.
4/9 anonim válasza:
Dehogyis. Mi alkoholizmus van abban, ha az ember kulturáltan borozgat? Semmi baj nincs a magányos ivásban, ha sör, ha 85%-os abszint. Próbáltam már mindkettőt, de ha valaki szerint az én évi (hasraütve) 6-8 felesem, 2-3 üveg borom és 2 tucat söröm elfogyasztása alkoholizmus, annak érdekes fogalmai lehetnek erről a dologról.
Csak mert olvastam már itt, hogy nagyon töményet csak az alkoholisták isznak... Pedig nem.
5/9 anonim válasza:
Én minden héten egyszer sörözök, és berúgok itthon. Ahogy írták előttem is, filmezek, zenét hallgatok, és vacsorázom, nagyon jó kikapcsolódás. Nem tartom alkoholizmusnak, nagyon kellemes időtöltés az ember szabadnapjára.
6/9 anonim válasza:
a 3-4 pohárka nem az, az üveg is "oké", ha nem napi szintű.
7/9 anonim válasza:
A háziorvosom szerint a napi egy sör alkoholizmus ! Mikor elmondtam a gyárból kifele mindig megiszunk egy sör egy keserűvel , le volt döbbenve Ez-EZ visszafordíthatatlan májkárosodáshoz vezet . Azt már el sem mondtam fizetésnap többet :)) Családi történetem is megdöbbenve halhatta . Nagyapám parasztembervolt reggel 4-órakor kelt nyitott egy felessel , megetette az állatokat 6-7-kor megreggelizett ivott egy cikória kávét egy stampóval, 10 óraira mindig fokhagymás pirítóst evett pálinkás teával , utána egész nap megivott 1 liter bort 2 liter szódával . 94-évig élt belőle nem gazdagodtak meg az orvosok :)
8/9 anonim válasza:
ha normálisan,mértékkel fogyasztasz még nem vagy alkesz,semmi köze hozzá,ha megiszol pár pohárkával.szerintem akkor alkoholista az ember,ha már a feladatait,tennivalóit nem tudja ellátni mindaddig,amíg meg nem ivott valamit és el nem ér egy bizonyos véralkohol szintet.gondolok itt olyanra,hogy szeretne megfogni valamit de nem tudja,mert annyira remeg a keze.ezt csak úgy orvosolhatja,ha megiszik valamit.na itt kezdődik az alesz.a kérdésből kiindulva te nem tarthatsz ott,ahhoz nagyon-nagyon sokat kell inni,hogy alkoholista váljon belőled.
9/9 Bajer válasza:
Nagyon egyszerű eldönteni, hogy ki alkoholista. Az, akinek vannak elvonási tünetei. Ezek: étvágytalanság, remegés, verejtékezés, gyomorfájás, nehéz légzés, heves szívverés, fulladásos halál ha az illető nem iszik újabb alkohol adagot. Az alkoholizmus szövődményei a gyomorhurut, gyomor és nyelőcső vérzés, májzsugor, vízödéma a hasüregben, májrák, hasnyálmirigy rák, értágulat az orron, magas vérnyomás. Ha ezek közül egyiket se tapasztaltad, akkor ez nem alkoholizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!