Jó ötlet? 14 éves vagyok és egyedül vagyok itthon, kaja nincs itthon, ilyet csinálnék?
spenótot megfőznék 20 perc alatt(leveles kerti) főznék ki rizst(hogy kell és mennyit hogy egy adag legyen) majd összevágnám a spenótot és összekeverném, hozzá főznék egy tojást
köszönöm
köszönöm
ilyen konyhai turmixgépek meg botmixerek nincsenek nekünk
a leveles kertit, ha megmostad alaposan és a vastag levélnyelet is leszedted, forrásban lévő, szódabikarbónás vízbe kb egy percre. utána szűrd le.egymagadnak kb 30 deka spenót kell, mert nagyon összeesik.
egy kis lével botmixerrel pépesítsd.
ebbe a szép zöld pépbe tehetsz egy kis préselt fokhagymát, majd egy pohárba tegyél két kanál lisztet,amit tejjel csomómentejre keversz. a tejet mindig kanalanként add a liszthez. ha folyós, mint a tejföl, akkor add a spenóthoz. egyet forralj rajta lassan, amíg pöfögni kezd. delikáttal, borssal ízesítheted még.
én rántással szoktam, de az Neked még bonyolult lenne:))
általában egy személyre 8-10 deka rizst számolunk nyersen.
ennyit kb egy kanál zsíron (olajon )megfuttatsz, amig
a zsiradék minden szemet ér, és kétszeres vízzel fölengedsz. só, vagy delikát megy bele ízlés szerint.
az első forrásig főzd, míg felszívta a vizet. villával keverd át, és tedd félre. konyharuhával takard le és a saját gőzében megpuhul.
a tojásból tükörtojást sütnék a spenót mellé.
mi krumplival szoktuk enni, de rizzsel is biztos finom lesz.ha van otthon tasakos rizs, még könnyebb a dolgod.
sok sikert kislány:))
Akkor marad az összevágás..
1. voltam
a főtt spenótot akkor villával alaposan törd össze, úgy is finom lesz, sokan így szeretik, nem pépesítve.
vagy deszkán , éles késsel öszeaprítod.
régen sem voltak gépek, mégis népszerű volt a spenót.
köszönöm
ha jól sikerül akkor anyukámnak is megcsinálom ameddigra jön haza a munkából:)
jaj, de aranyos vagy :)) biztosan nagyon örül majd anyukád, még, ha nem is lesz tökéletes akkor is.
a lényeg a jó szándék, és biztosan méltányolni fogja.
aztán meg is beszélhetitek, hogy ő, hogyan szokta, és lassan sokmindent meg fogsz tanulni sütni főzni.
puszi egy nagymamától!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!