Mennyi cukor mehet a cefrébe?
Életemben most először szeretnék kifőzetni pálinkát. Sok mindent olvastam a neten, beszélgettem a falubeli idősebb emberkékkel, akiknek ez már rutin. Viszont sok mindenben megoszlanak a vélemények.
Tudom, hogy törvényileg nem kell cukor a cefrébe, viszont szinte mindenki tesz bele felénk, hogy mennyit, az változó. Ha szeretnék beletenni én is, akkor milyen arányba érdemes a követező gyümölcsökhöz:
- szilva
- sárgabarack
- alma?
Köszönöm
Köszönöm a hozzászólásokat.
Úgy döntöttem, hogy nem teszek bele semmit.
A szilva és a sárgabarack már szépen dolgozik a hordóban.
Viszont az alma nem akart megindulni, így tettem bele 3kg oldott cukrot. De így sem nagyon enged levet.
Mit javasoltok mit csináljak
Hát, aki azt írja, hogy 100 kg jó érett gyümölcsből 6-7 liter pálinkája van, attól inkább nem kell tanácsot kérni. Valamit nagyon elßasz. Lehet, hogy felbontogatja meg kevergeti, vagy nem tudom.
Még egy mázsa érett nyári almából is ki lehet hozni rendes cefrekezeléssel 8 l-t, szilvából és barackból pedig 10-11-et. (Cukorral természetesen még többet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!