Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Meggybor szeretnénk készíteni...

Skin96 kérdése:

Meggybor szeretnénk készíteni és ha már lepréseltem cukrozztam mehet rá a kotyogó vagy azt akkor kell rárakni ha már leforrt?

Figyelt kérdés

2014. júl. 4. 12:03
 1/4 Enting ***** válasza:

Tegyél hozzá először is borélesztőt, hogy beinduljon az erjedés. Ilyet kapsz bármelyik gazdaboltban, de tescoban, praktikerben, ilyenekben is. Langyos vízben fel kell oldani, és lassan, apránként adni hozzá a cefréből, amíg egy fél vödörnyi nem lesz. Ez azért fontos, mert ha a langyos élesztőt beleöntöd a hideg cefrébe, akkor elpusztul a hirtelen lehűléstől.

Ha látod, hogy elkezdett habzani, pezsegni, akkor erjed, akár egy teljes nap is kell ahhoz, hogy beinduljon.

Akkor mehet rá kotyogó.

2014. júl. 4. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Enting ***** válasza:
egyébként milyen edényben akarod erjeszteni? egy sima nyitott kád teljesen jó, nem kell azt hordóba tenni, meg kotyogózni sem...
2014. júl. 4. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezt a lapot célszerű átolvasgatni: [link]
2014. júl. 5. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 defqon1 válasza:
xd
2014. júl. 10. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!