Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lepréseltem a szőlőt, hogyan...

Lepréseltem a szőlőt, hogyan tovább, hogy bor legyen belőle? 5 liter lett

Figyelt kérdés

Hány nap múlva kezd forrni?

Cukrozni és vizezni mikor kell?

+ egyéb tudni valók :$

köszönöm


2011. aug. 26. 17:54
 1/3 A kérdező kommentje:
(fehérszőlő)
2011. aug. 26. 17:54
 2/3 anonim ***** válasza:
5 liter? ennyiért kár volt fáradozni
2011. aug. 26. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:

Ha 5 l, akkor ezekkel az arányokkal:

1. Tegyél hozzá 25 g cukrot. 16 C-fokon tartod folyamatosan.

2. Erjesztés közben melegedik majd a cefre, 16-20 C-fok között kell ilyenkor tartani.

3. Figyelj arra, hogy minél kisebb szájú zárt üvegedényben tartsd.

4. Az erjedés 6-14 nap alatt megy majd le.

5. Először zavaros lesz és bugyogni fog a teteje ("zajos erjedés"), utána lecsendesedik, opálos lesz, majd a zavaros rész leül az aljára ("csendes erjedés").

6. Ha látod a -barnás, háztartási élesztőhöz hasonló- seprőt leülepedni, fejtsd le egy vékony gumicsővel a felső részt.

7. Tegyél bele 2 g C-vitamint (aszkorbinsav, ami redukálja)Majd tedd hűtőbe 2-3 napra("hideg ülepítés" és borkő-stabilizálás).

8. Ha leülepedett, kiveheted a hűtőből, és fejtsd megint le a tetejét.

9. Kész a majdnem hiperreduktív BOR -kénezés nélkül!

10. Jó fröccsözést!

8. A felső rész

2011. aug. 26. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!