Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Elkezdtem meggybort készíteni...

Skin96 kérdése:

Elkezdtem meggybort készíteni 2napot hagytam állni, lepréseltem stb. amikor már megvan a préselt lé cukkorral vizzel együtt hagyjam még a hordóba vagy átrakhatom demizsonba és rá a kotyogót?

Figyelt kérdés

2014. júl. 1. 19:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha utólagosan is, de ezt az oldalt célszerű átbogarászni: [link] Amit a receptek nem hangsúlyoznak ki: a cukorszirupot kb. 70 - 80 fokra fel kell melegíteni, mert így a cukor invertálódik (az erjesztő gombák ilyen állapotban könnyeben alakítják át alkohollá. Természetesen a szirupot kézmelegre vissza kell hűteni a meggyléhez keverése előtt. Mit értessz hordó alatt? Nyitott dézsát (kádat)? Lényeg az, hogy az erjedésnek indult anyagot a levegőtől el kell zárni, tehát a kotyogó használata valóban szükséges.
2014. júl. 2. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
Nem tenném demizsonba,csak ha már leszűrtem.Talán könnyebb szűrni,ha mind egyben van,mint külön külön.
2014. júl. 2. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 B Béla válasza:
Nehogy már melegítsd, baromság!! Borélesztöt kel belerakni. Még ekkora lököttséget hogy melegíteni. Felkel oldani a lében a cukrot bele önteni a bor élesztőt, A többit már elintézik az élesztő gombák.Én már 40 éve igy csinálom. Ha kifort lekel fejteni.
2016. júl. 4. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!