Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Meggybort hogyan kell? Így jó...

Meggybort hogyan kell? Így jó lesz?

Figyelt kérdés
Leszedtem sok meggyet kinyomkodtam a levét rajtahagytam a héján és a magján. 2 napig úgy hagytam és aztán kipréseltem. 15 liter körül lett aztán szedtem hozzá még annyit hogy 20 liter meggylevem legyen. Azt beleöntöttem egy demizsonba majd 20 liter vízben 8kg cukrott oldottam fel és hozzáöntöttem. A kérdés igazából az lenne hogy mit tudok most csinálni vele hogy a legjobb legyen. Rakjak még bele cukrot? Jah és kotyogót eszkábáltam rá.

2014. jún. 18. 22:05
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Hallod 9 kiló cukor van eddig a 40 literben és olyan intenzíven elkezdett forrni hogy az 50 literes demizsonból kifutott. Ha belerakom még azt az 5 kg cukrot akkor kb. hány százalékos lesz a borom???? Jah és lecsendesedett egy kicsit, rárakhatom a kotyogót?
2014. jún. 25. 11:39
 12/12 anonim ***** válasza:

Ne rakd még rá a kotyogót! Adagold hozzá még a maradék cukrot (2 naponta 1 kg-ot) és tartsd a mustot 25 C-fok alatt. Ha a tizedik nap után csillapodik a gázképződés, akkor mehet rá a kotyogó. Ezt követően kb 10 nap után lehet fejteni, utána már csak inni kell.


A 14 kg cukorral -ha rendesen kiforr- olyan 14-15% alkoholtartalmú (nem maligán fokú) borod lesz, amitől rettenetesen be lehet bombázni.

2014. jún. 25. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!