Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mitől lesz ecetes, savas a bor?

Pro Patria kérdése:

Mitől lesz ecetes, savas a bor?

Figyelt kérdés

Korábban úgy hittem, minden házibor maróan pezseg, de miután kóstoltam jó borászoknál is, rájöttem, hogy ez nem eredendő. Még egyazon borásztól is volt úgy, hogy a kétféle borból az egyik kellemes volt, a másik ilyen.

Nem száraz, hanem maróan savas.

Ilyenkor felforrt, vagy megerjedt, vagy mi a baja?


2014. ápr. 20. 10:48
 1/1 anonim ***** válasza:
Savas erjedést okozó aerob baktériumok kerültek bele és a levegő jelenlétében (nem tökéletesen zárt edényben) a maradék cukrot ill. az etil-alkoholt ecetsavra bontották. Azért szokták "kénezni" az alkoholos erjedés után a bort, hogy elpusztítsák a benne levő mikroorganizmusokat.
2014. ápr. 20. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!