Diólikőr csípős íz. Mitől?
Figyelt kérdés
Diólikőrt próbáltam készíteni. Múlt héten szedtem le hozzá 16 szem diót, amit megmostam és mindegyiket négybe vágva fél liter vodkába tettem. 6 nap múlva a diók megfeketedtek és a befőttesüvegben egy gyönyörű sötétzöld, nem átlátszó folyadék lett. Az illata egész jó, kicsit tömény.
Ha háromszorosra hígítok belőle egy kanálnyit, vodkával, akkor átlátszó zöld lesz a folyadék és egész jó az íze.
Ha töményen megkóstolom, az első pillanatban egy finom dióíz jelenik meg, amit gyorsan követ egy percekig tartó csípős íz. Nem keerű, hanem csípős. Annyira erős, hogy hányingert okoz. És tényleg percekig tart. Ez mitől van? Ez normális? Még érnie kell a likőrnek vagy valami baja van?
2014. jún. 3. 07:37
1/3 anonim válasza:
Sajnos kihagytad a fűszereket belőle (fahéj, cukor, stb), és az érlelés is elég rövidke volt. Tegyél bele pár csipet fahéjat, 1-2 szegfűszeget, kis csipet szerecsendiót, ízlés szerint cukrot. Aztán rakd még vissza vagy 5 hétre érni.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hasznos volt. Pontosan ezt csináltam magamtól: 2 kanál mézet, 200 g cukrot és csipetnyi fahéjat tettem bele. Ettől nagyon kellemes, sűrű lett az állaga. Az enyhe keserű mellékízt elvették, sajnos a csípősség még nem tűnt el. Most várok :-)
2014. jún. 3. 13:03
3/3 A kérdező kommentje:
Az érlelés hatására eltűnt a csípős íz. Nagyon kellemes lett, talán kicsit túl lett édesítve.
2014. jún. 16. 13:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!