Mitől csípős a pálinka?
Figyelt kérdés
Ajándékba kaptam egy jó ismerőstől de csípős íze van ,az illata jó nem büdös,nemrég főzette lehet hogy ezért csípős?2014. jan. 13. 18:24
2/7 A kérdező kommentje:
Azt nem tett bele,azt mondta hogy tiszta szilva.
2014. jan. 13. 18:48
3/7 Phoney válasza:
Ha nemrég főzette, akkor normális, hogy csípős.
A pálinkát lLhogy elérje a normális állapotát. (Más kérdés, hogy sokan főz(et)nek olyat, ami utána is rossz lesz.)
4/7 Phoney válasza:
...szóval legalább 3 hónapig pihentetni kell. :)
5/7 A kérdező kommentje:
Végre egy szakértő (az utolsó válaszoló) ,más is mondta hogy túl friss főzés azért ilyen, az illetőt nem mertem megkérdezni aki főzte féltem hogy megsértődik, azért kérdeztem meg inkább itt...
2014. jan. 13. 20:50
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. jan. 13. 20:51
7/7 anonim válasza:
A csípősség az szerintem inkább az alkohol foka.Mivel friss a főzés,így vadabb és csípősebb a pálinka,egy picit erősebbre hagyják mert pihenő idő alatt veszít az alkohol fokábából.Úgy általában 45-55 fok közé szokták beállítani a fokot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!