Egy házi pálinkának hány százaléka alkohol?
Figyelt kérdés
2014. jan. 5. 20:03
1/7 intrepid válasza:
Általában 50%-a. Erősebbnél már nem érzed az ízt, arra figyelsz, hogy marja a torkodat.
2/7 anonim válasza:
45-53% között lenne a legoptimálisabb, de a házi főzők nagy része meg esküszik a minél erősebb matériára, mert ugye minél erősebb, annál férfiasabb ital, a gond csak az, hogy hála a magas alkoholfoknak és a kontár főzésnek sok párlat élvezeti értéke kb. az "ízesített vodkák" szintjén áll. A túl erős pálinka még szobahőmérsékleten sem tud megnyílni, tehát az illatok és aromák helyett csak a tömény szeszszag érződik. Az ilyenek parasztkávénak, vagy szélvédőmosónak jók legfeljebb.
3/7 anonim válasza:
Nekem 51 százalékosra hígítják a főzdében.
4/7 anonim válasza:
Ha érezni akarod a gyümölcs aromáját, illatát, 45 fölé nem kell menni.
5/7 anonim válasza:
40-50, de minél alacsonyabb, annál több marad az íz-élményből.
Talán nem véletlen, hogy a "női" mézes pálinkákat 30-35%-ra állítják be.
6/7 anonim válasza:
Attól függ ki issza, amikor falusi 110kg-os alkoholistáknak vittem a 45-öset kiöntötték, mert "víz" a 65-öset meg úgy itták, mint a vizet. Ha igényesebb embereknek adok akkor 45-50 bőven elég.
7/7 Imre777 válasza:
Közel 100. (Talán 96.) Utána ezt amennyire hígítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!