Idén lenne 4-500 kg-ram almám több fajta megéri-e almapálinkát csinálni belőle?
Figyelt kérdés
Mert érdeklődtem és sokan azon a tényálláson vannak hogy almából nem érdemes mert nem nem jó pálinka lesz belőle ...2013. jún. 3. 07:55
1/6 anonim válasza:
Én ittam már finom almapálinkát. Nem volt túl karakteres almaíze, de nem volt rossz íze. Én megpróbálkoznék vele. Előtte esetleg járj utána, van-e valami, amire érdemes almánál odafigyelni. Hallottam olyat, hogy össze kell darálni, vagy lehet venni hozzá olyan szert, amitől elpépesedik, hogy normálisan erjedjen. Én mondjuk nem tennék bele semmi vegyszert, inkább összetörném vagy ledarálnám valamivel. Persze ne a barna, rohadt almából legyen főzve, mert abból biztos, hogy nem lesz finom.
2/6 anonim válasza:
Persze, hogy érdemes, le kell darálni, vagy apró drabkra vágni és mehet.
Mi mindig csinálunk. A legjobb benne, hogy semleges íze van, ezért egy kis másmilyen gyümölccsel megágyazva, vagy egy kis aromával bármilyen ízt össze tudsz hozni belőle.
De nekünk simán is ízlik
3/6 anonim válasza:
megéri. egyik kedvencem az almapálinka bár ez alapanyagtól is függ. én a helyedben megfőzném. :)
4/6 A kérdező kommentje:
Mert nem pénzt akarok belőle csak ha megyek valahova pl szülinap viszek ajándékba és azt akarom h az legyen a reakció ez igen ez finom pálinka mert lehet csak 300 liter cefre lesz de az minőségit szeretnék
2013. jún. 3. 14:03
5/6 anonim válasza:
Én biztos hogy becefrézném. Sok mindentől függ, de 100kg gyümiből 5-10 liter pálinkád lesz.
Csak ügyesen!
6/6 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!