Hány százalékos?
Ez nem martini hanem cukor bor. A kérdés az hogy ennek mennyi lessz az alkoholtartalma? És hogy lehet majd töményíteni?
Ezt szerintem senkise tudja, mivel fokolója annak van, aki ért valamit a szeszcsináláshoz, és aki ért valamit a szeszcsináláshoz, az nem ilyen gagyi rizses cukorbort csinál otthon, hanem bármi mást:) Amúgy 5-12% közt valószínű, de ilyen „technológiával” szerintem nem is mindig ugyanannyi.
"Töményíteni" lepárlással lehet vagy fagydesztillációval (mélyhűtőbe téve, majd a megfagyott vizet elválasztva), bár az utóbbiban nem sok mindenkinek van tapasztalata.
Ez a recept ugyan NEM martini, de izre igen hasonló.
A martini egy fajta vermut, ami a Vikipedia szerint "A vermut (vagy ürmösbor) fűszerezett likőrbor"
Ebböl következik, hogy a "cukor bor" - ilyen kifejezés nem létezik, nincs - kb megfelel a leirásnak. A Martininak 10 - 16% közötti az alkoholtartalma, ami kb ennél a receptnél is reális. De a pontos értéket csak kimérni lehetne.
Azt azért viszont tisztázni kell, hogy a Martini NEM a koktél, hanem az eredeti vermut neve. Ha azt különféle - erös - alkohollal keverik, az egész más kategória.
Hát ez martininek olyan mint a guggolós pálinka... legközelebb guggolva mész az ablak alatt, nehogy mégegyszer megkínáljanak.
Kóstoltam már, mert egy volt kollagőm és férje panelban ezt gyártja folyamatosan. 8 db ötliteres üveg van náluk a beépített szekrényben, különböző érési fokozatokban.
és folyamatosan ezt isszák.Ők száraz martininek nevezik,
egy sárga kaparós ízű nem tudom mihez hasonlítani.
Hát ők tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!