A forraltborok kb. hány százalékos alkohol tartalmúak?
Figyelt kérdés
2011. dec. 12. 23:25
1/9 mantis religiosa válasza:
Ha jól csinálják, nincs benne alkohol, mert annak kb. 70 C fok a forráspontja, és az a lényege, hogy a forralt bor ivásakor a bor izét, zamatát élvezhetjük, az alkohol hatása nélkül. Így akár nagyobb gyerekek, sofőrök is ihatják.
2/9 anonim válasza:
vizet is tesznek bele, hogy az elpárolgott bort pótolják.
azért nem esküdnék meg rá, hogy teljesen alkoholmentes, szóval a rendőr nem hiszem, hogy tolerálná, ha bevallám , hogy "csak" forralt bort ittam.
százalékra sajnos nem tudom, de kilehelve borszaga az biztos:))
3/9 Phoney válasza:
Az a 70 fok igazából 78, és vízben feloldva még több (ezt minden szeszfőző tudja). Egy 10-12%-os oldatból (bor) csak 90 fok környékén kezd elforrni a szesz, és jó forralt bort egyébként sem forralják fel egészen.
Pontos számot nem mondanék, de „szakácstól” függően akár 5-7% is maradhat benne.
4/9 anonim válasza:
Akartam írni, hogy majd jön az italszakértőnk, és szerencsére itt is van:)
A Te válaszodban bízhat mindenki, ha italról van szó.
5/9 anonim válasza:
15-20 perc alatt 80°C-ig szoktam forralni, mert az alkoholt és nem a vizet forralom fel benne, ami ugye 78,4°C forrásponttal rendelkezik. Akár 8%is maradhat benne.
6/9 Phoney válasza:
Csak a tiszta alkoholnak 78 fok a forraspontja... keverekben ez nem ervenyesul. Meg egy 15%-os bor is csak 91 fokon kezd forrni.
8/9 anonim válasza:
Mindemellett a 80°C-ra melegített "forralt" borom eddig mindenkit levett a lábáról, hogy ilyen finomat még nem ittak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!