Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hol lehet mostanában diólikőrt...

Hol lehet mostanában diólikőrt kapni?

Figyelt kérdés
Tavaly ősz óta eltűntek a boltból a kommersz diólikőrök. 1500-2000Ft közt lehetett kapni. Mostmár sehol sincs. Miért tűntek el a boltok polcairól? Megszüntették a gyártását? Miért?

2014. febr. 7. 10:47
 1/4 Phoney ***** válasza:

Coop-ban még szokott lenni. Ha egy termék eltűnik, az majdnem mindig azért van, mert nem volt rá kereslet (vagy legalábbis a kívánt árért nem vitték.)

De azt őszintén szólva nem értem, minek vesz bárki is kommersz likőrket, mikor ugyanabból a pénzből százszor jobbat csinálhatsz házilag olcsó vodkából negyedóra munkával, csak várni kell rá egy kicsit... beírod a Google-be, és ott van, pl. ez: [link]

Max. annyit kell variálnod, hogy a vodka alkoholtartalma miatt (37,5%) nem cukorszirupot főzöl bele, hanem ízesítés, szűrés után szárazon öntöd bele a kristálycukrot. Ha időnként felrázod a leülepedő cukrot, akkor előbb-utóbb mind feloldódik benne. Ha 37,5%-os vodkával kezdesz, akkor 1 liter leszűrt szeszhez max. 800 g cukrot adhatsz, hogy ne menj a szokásos 25% alkoholtartalom alá, de 3-400 g-től is bőven elég édes lesz.

2014. febr. 7. 17:25
 2/4 Phoney ***** válasza:
Ja, és ha nem csak kommersz érdekel, akkor hiper/szupermarketben szokott lenni Magna diólikőr, gyümölcspálinka alapú, ilyen kockaüvegben van: [link]
2014. febr. 7. 17:31
 3/4 A kérdező kommentje:

Azért volt jó, mert nem kellett vele bajlódni. Vasárnapi ebéd előtt mindig ebből ittunk egy kupicával. Édes volt és finom. Azt hiszem talán a Várda csinálta, de nem vagyok benne biztos.

Elképzelhető, hogy csinálok majd akkor én, csak meg kell várni, míg lesz zöld diónk.

Köszi a választ. :)

2014. febr. 8. 13:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Megcsináltam Phoney, és baromi jó lett. :)

Többet nem veszek kommersz diólikőrt. Köszi a tippet.

2014. aug. 9. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!