Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Na sziasztok ki tudná megmonda...

Sütő Attila kérdése:

Na sziasztok ki tudná megmondani nekem hogy a saját házilag készitett borom miért kásásodhatott meg. Na persze mostanában volt kb.10-20 C hideg. Na meg hogy a fagyás miatt a bor minősége romlik-e? Aki tud segitsen ki.

Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 19:18
 1/3 anonim ***** válasza:
52%

Na szia!

Nem vagyok borszakértő, de én még valódi bort megfagyni nem láttam, tehát fagyás miatti minőség-romlásról az igazi boroknál szó sem lehet. Szerintem.

Ha a tied ebben a hidegben kásásodik, esetleg meg is fagy, akkor abba valamilyen módon (?) víz került.

2012. febr. 15. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 doboszoli ***** válasza:

Ne piszkáld, ha melegszik az idő visszaáll az eredeti állapotra.

A minőségén nem fogod észrevenni.

Kedves első, a bor jelentős százaléka VÍZ.

2012. febr. 16. 05:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

A bor víztartalma 70-80 %, csak így óvatosan megjegyezendő! :) Nagymértékű romlás nem lesz felfedezhető!


Üdv.:


Egy borász hallgató

2012. febr. 16. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!