Sütő Attila kérdése:
Na sziasztok ki tudná megmondani nekem hogy a saját házilag készitett borom miért kásásodhatott meg. Na persze mostanában volt kb.10-20 C hideg. Na meg hogy a fagyás miatt a bor minősége romlik-e? Aki tud segitsen ki.
Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 19:18
1/3 anonim válasza:
Na szia!
Nem vagyok borszakértő, de én még valódi bort megfagyni nem láttam, tehát fagyás miatti minőség-romlásról az igazi boroknál szó sem lehet. Szerintem.
Ha a tied ebben a hidegben kásásodik, esetleg meg is fagy, akkor abba valamilyen módon (?) víz került.
2/3 doboszoli válasza:
Ne piszkáld, ha melegszik az idő visszaáll az eredeti állapotra.
A minőségén nem fogod észrevenni.
Kedves első, a bor jelentős százaléka VÍZ.
3/3 anonim válasza:
A bor víztartalma 70-80 %, csak így óvatosan megjegyezendő! :) Nagymértékű romlás nem lesz felfedezhető!
Üdv.:
Egy borász hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!