Készített már valaki házilag abszintot?
Nem hinném. Másrészt elég zűrös a története, s jelene. Ma sokféle terméket hívnak abszintnek, amelyeknek nincs sok közük az eredetihez.
Szabályozatlan a kérdés. Nem tudom, belefér-e az otthoni pálinkafőzést megengedő törvénybe.
Magához az abszintfőzéshez megfelel a pálinkához használt kisüst (valamilyen leégésgátlóval), és a fűszereket is meg lehet venni a boltokban, de:
– kiindulásnak nagyjából íztelen, 80%-nál erősebb szesz kell, ami kisüsttel sok idő és energia
– a házi szeszfőzés illegális, kivéve a tiszta bor- és gyümölcspárlatokét. Lepárlás nélkül pedig nincs se abszint, se élvezhető utánzat.
Csak a „hatása” miatt akarsz házi abszintot, akkor tudnod kell, hogy az nincsen, kamu az egész.
A bal oldalon lesz a kereső, tudod mire kell rákeresni:) A legrégebbiek közt lesz a legtöbb anyag.
Ja igen, utána rájöttem, de mikor írtam a választ magára a berúgásra gondoltam szimplán.:)
Elolvasom a linket, köszönöm!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!