Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Savanyú lett a házilag készíte...

Savanyú lett a házilag készített borom, mit tudok vele csinálni, ha cukroznám újra forrásnak indulna?

Figyelt kérdés

2012. jan. 14. 19:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Borecetet
2012. jan. 14. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Az is meglehet, hogy nem kell bele cukor, esetleg csak elegendő lenne, ha pár fokkal melegebb helyre tennéd, mint ahol most van, lehet, hogy attól is beindulna ismét az erjedés. Persze az is meglehet, hogy már nem lesz belőle bor, csak borecet.
2012. jan. 14. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Meleg helyen van most akarom leszedni a seprőről.

Csak nemtudom ha cukorral édesítem akkor elkezdene újra forrni vagy nem. A borecet az édesítené?

2012. jan. 14. 22:08
 4/6 doboszoli ***** válasza:
Milyen volt a must cukorfoka?
2012. jan. 15. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
16 volt és kb 60 liter amibe 3kg cukrot tettem
2012. jan. 15. 14:53
 6/6 doboszoli ***** válasza:

Szóval az történt, hogy teljesen kiforrt a cukor, nem maradt vissza a kész borban. A leírt cukortartalom szerint (a hozzáadottal együtt) az alkohol elégségesnek tűnik.

Teendőid:

-Azonnal fejteni(ha még el nem késtél..), és hektónként 2 deka borként hozzáadni.

-15 fok alatti hőmérsékleten tartva adhatsz hozzá feloldott cukrot, a kívánt édesség eléréséig, ilyen hőfokon nem "indul be" a cukor.

-ha nincs ilyen hely, csak melegebb, ugyanez a teendő, csak cukor helyett folyékony édesítőszert használj.

Mindkettő szükségmegoldás, de fogyaszthatóvá teszi az egyébként karcos bort.

Az igazi, a sűrítménnyel, és K-szorbáttal blokkolt cukor hozzáadása lenne, de ez már magasabb felkészültséget igényel.(anyagok beszerzése, sav-cukor egyensúly beállítása, stb)

Lehetőleg szőlő virágzásra fogyjon el a bor, ami 60 liternél könnyen "megoldódik magától".D)

2012. jan. 16. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!