Savanyú lett a házilag készített borom, mit tudok vele csinálni, ha cukroznám újra forrásnak indulna?
Meleg helyen van most akarom leszedni a seprőről.
Csak nemtudom ha cukorral édesítem akkor elkezdene újra forrni vagy nem. A borecet az édesítené?
Szóval az történt, hogy teljesen kiforrt a cukor, nem maradt vissza a kész borban. A leírt cukortartalom szerint (a hozzáadottal együtt) az alkohol elégségesnek tűnik.
Teendőid:
-Azonnal fejteni(ha még el nem késtél..), és hektónként 2 deka borként hozzáadni.
-15 fok alatti hőmérsékleten tartva adhatsz hozzá feloldott cukrot, a kívánt édesség eléréséig, ilyen hőfokon nem "indul be" a cukor.
-ha nincs ilyen hely, csak melegebb, ugyanez a teendő, csak cukor helyett folyékony édesítőszert használj.
Mindkettő szükségmegoldás, de fogyaszthatóvá teszi az egyébként karcos bort.
Az igazi, a sűrítménnyel, és K-szorbáttal blokkolt cukor hozzáadása lenne, de ez már magasabb felkészültséget igényel.(anyagok beszerzése, sav-cukor egyensúly beállítása, stb)
Lehetőleg szőlő virágzásra fogyjon el a bor, ami 60 liternél könnyen "megoldódik magától".D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!