Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mit tegyek, hogy tényleg meg...

Mit tegyek, hogy tényleg meg tudjam állni, hogy csak annyit igyak amennyitől jól érzem magam?

Figyelt kérdés

23 éves egyetemista lány vagyok (ami azét "fontos" mert ugye főiskolán/egyetemen kicsit lazábban megy ez a "dolog" aki oda jár az tudja...) és hát az a helyzet, hogy mikor iszok akkor ha olyan társaságban vagyok akik keveset isznak akkor pont annyit iszok amennnyitől berúgok, de azért minden rendben van, emlékszem mindenre, nem csinálok égő dolgokat stb...de ha olyan barátokkal vagyok akik többet isznak akkor én is és akkor aztán nincs megállás :/...

Azoktól kérdezem akik tapasztaltabbak! Ti mit csináltatok, hogy minidg csak annyit igyatok, hogy ne ártson meg?

U.i: Akik absztinensek azok a legkevésbé sem érdekelnek...!!! Tényleg! Egy darab olyan és ehhez hasonló választ sem akarok látni, hogy "Aki nem bírja az ne igyon" és "Mi van ennyire gáz vagy, hogy pia nélkül nem tudod jól érezni magad" ??? stb stb... le vagytok szarva :)

A normálisaknak köszi !!:)

2014. máj. 24. 21:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%

Valószínűleg túlzottan befolyásolható vagy, esetleg némi megfelelési kényszer. Azaz ahelyett, hogy azt tennéd, ami NEKED jó, szinte ösztönösen utánzod a társaságot.

A megoldás: gondolkozz el ezen, beszélgess a kérdésről el egy-két jó barátnőddel és kérdezz rá, hogy ők mit látnak. Ha elég jóban vagytok ahhoz, hogy ne udvariasan hárítsanak, akkor jó eséllyel valami ilyesmit fognak mondani.

Azt is gondold végig, mennyi az annyi, mennyit ihatsz meg "büntetlenül". Amikor ivósabb társasággal mész, kérj meg valakit, hogy segítsen tartani a mértéket. Vagy legalábbis nagyon erősen határozd el, hogy annál a mennyiségnél többet nem iszol. A betartásában segít az is, ha például nem iszol rövidet, csak sört vagy long drinket és minden alkoholos ital mellé kérsz egy üdítőt vagy ásványvizet is - a gyomrod űrtartalma nem végtelen :)

Amúgy érdemes kipróbálni azt is, hogy egyszer úgy bulizol, hogy egyáltalán nem iszol. Én próbáltam, és nagyon érdekes volt, ugyanis önmagában egy szórakozóhelyen a zaj meg a sok ember meg a sötét miatt alapból úgy érezheted magad, mintha nem keveset ittál volna :D

2014. máj. 24. 21:35
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

Pedig erre ennél normálisabb válasz nincs, hogy ha nem bírod sok piát, ne igyál sokat.

Igyál lassan, hagyj ki pár kört, pl minden második körben igyál szénsavmentes ásványvizet.

Vagy mégis milyen választ vársz??!!

Hogy tudd megállni?

Ha meg akarod állni, akkor te is kevesebbet akarsz inni....

akkor meg miért ne lehetne az a válasz, hogy akkor igyál kevesebbet.

2014. máj. 24. 21:38
 3/15 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy amit itt leírtál azt MIND megcsináltam :) :/... Elbeszélgettem nem egyszer a barátnőimmel, mondtam nekik is , hogy szerintem ez nagyon gáz, hogy néha ennyire berúgok, de ők is hiába igérik meg, hogy vigyáznak, hogy ne igyak ennyit, ha ők sokat isznak akkor alapból kinálgatják a piát engem meg abban az állapotban nem érdekel és úgy gondolom, hogy még jöhet...:/ ... Voltam már párszor bulizni úgy, hogy nagyon keveset ittam, de annak az lett a vége, hogyy már éjfél fele kijózanodtam, elfáradtam és borzasztó rosszul éreztem magam olyan fáradtam, főleg, hogy nem tudtam hazamenni , mert felém nem jár éjszakai (dunakeszi)...:/

Mindig elhatározom, h akkor most nagyon keveset iszok és ugye néha betudom tartani, de ha "itatnak" akkor belemegyek :/

Kedves második, köszi de baromira szart sem ér a válaszod :) Szerinted, miért nem iszok keveset ? Mert NEM tudok ;)

Gondoltam hátha valakinek van erre valami praktikája és lehet,. hogy te és még sokan úgy gondolják, hogy erre nincs, de talán hagyjuk meg a választ nálatok tapasztaltabbakra ;) Mert a ne igyál és satöbbi válaszok kvára nem segitenek :) kösz!

2014. máj. 24. 21:44
 4/15 A kérdező kommentje:
És TÉNYLEG leszarom az olyan választ, hogy akkor ne menjek bulizni mert az NEM opció! Olyan társaságba járok aki járnak, ergo nem akarok kimaradni semmiből. Szóval ne....tényleg ne irjatok ilyen választ, bármennyire is kéztetést éreztek rá, hogy megváltsátok a világot és a rossz embereket (engem) ugye tudtok ;)
2014. máj. 24. 21:46
 5/15 anonim ***** válasza:
közbe egyél is valamit
2014. máj. 24. 21:47
 6/15 A kérdező kommentje:
szórakozóhelyen nem igazán adnak kaját, de általában pénzem se lenne rá. Ásványviz az járható út...csak azt meg elfelejtem :/
2014. máj. 24. 21:51
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Oké, akkor itt van neked egy hasznos válasz:

Menj el egy tibeti kolostorba, meditálj 5 évig, gyakorold az agykontrollt, építs fel magadnak egy egészséges akaraterőt, amivel határt tudsz szabni a mértéktelen piázásnak.

A trükköket elmondtam a 2. válaszban.

A megoldást meg most.

Aki gyenge, az gyenge. Milyen trükkre gondoltál? Ha léteznének trükkök, nem lennének alkoholisták.

2014. máj. 24. 22:03
 8/15 A kérdező kommentje:
Rohadtul nem igy van :) de gondold csak...várom még az ÉRTELMES válaszokat.
2014. máj. 24. 23:48
 9/15 anonim ***** válasza:
most tényleg szerinted mi erre a megoldás? az hogy egy idő után nem iszol többet. nincs erre semmi taktika max ehetsz előtte közben és talán nem rúgsz be annyira. másik opció valamilyen elektro sokkos dolgot hordasz ami figyeli a vér alkohol szinted és ha eléri a beálitott értéket akkor kiüt egy időre vagy folyamatos pulzáló fájdalmat érzel amitől megfogni se tudod a poharat/üveget ez egy megoldás lenne de látod ennek biztos nem fogsz örülni. amúgy még ekkora nehéz problémát:D
2014. máj. 25. 07:28
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem...olyakokra gondolok, hogy pl van aki szerint a kovászos uborka az józanító hatású ILYENEK! Amikről ti nyilvánvalóan NEM tudtok és van amiről nyilvánvalóan én se tudok. EZEKET várom. Nem a hülye papolást.
2014. máj. 25. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!