Hogyan kell csokiba mártott diót készíteni? Milyen csoki kell hozzá, hogy olvasszam meg és hol szárítsam, hogy aztán kis zacskókba tudjam tenni?
Figyelt kérdés
Karácsonyra szeretném ajándékok mellé.2013. dec. 20. 12:45
1/8 anonim válasza:
Jó minőségű ét csokit kevés vajjal gőz fölött olvaszd meg . ebbe mártsd bele a diót . tedd vagy egy rácsra vagy sütő papíra és hagy ott 4-5 óra alatt szépen megszárad a csoki.
2/8 anonim válasza:
A szépformájú fél dióbeleket tedd egy kis időre fagyasztóba.
Olvassz fel ízlésednek megfelelő tej, vagy étcsokit.
A dióbelet kiveszd a fagyóból, átszúrod hústűvel és a meleg csokiba mártod. azonnal rádermed a csoki.
sütőpapíron hagyod őket még szikkadni, utána nyugodtan csomagolhatod bármibe, hűvös helyen sokáig gond nélkül eláll.
Gesztenyemasszából, meggyel a közepén kis golyókat is szoktam így csokiba mártani, de gyakorlatilag bármilyen aszalt gyümit is lehet így elkészíteni.
3/8 A kérdező kommentje:
Pl. olajradiátoron is meg tudom olvasztani a csokit? Vagy mi az, hogy gőz fölött? 16 éves vagyok és nem egy konyhatündér. :) Lehetne szájbarágósan? :)
2013. dec. 20. 12:56
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! És lehet hozzá jó minőségű csokimikulást is olvasztani? Milka, Kinder.
2013. dec. 20. 13:04
5/8 anonim válasza:
A gőz fölött annyit tesz, hogy fogsz egy lábost, vizet forralsz benne, majd egy akkora fém/üvegedényt teszel a lábas peremére, hogy ne essen bele, de ne is érjen a vízbe. Ebbe teszed a csokit, és felolvasztod benne.
6/8 anonim válasza:
Igen, lehet, persze. Minél jobb a csoki, annál finomabb a végeredmény. Ha még tejcsokisabbat szeretnél, akkor tejjel/habtejszínnel lehet lágyítani, ha inkább étcsokis ízhatást, akkor cukrozatlan kakaóporral lehet keserűbb ízhatást elérni.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor nekilátok! :)
2013. dec. 20. 14:18
8/8 anonim válasza:
Én mikróban szoktam olvasztani a csokit, de nagyon óvatosan kell. Feldarabolom kockákra, melegítem max fél percet majd legalább ennyit de inkább picit többet várok (hogy nagyjából egyforma meleg legyen minden része), ha már olvadozik picit meg is keverem. Majd megismétlem ahányszor szükséges (ami nem sok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!