Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet a boltban vett élöflorás...

Lehet a boltban vett élöflorás kefirböl kefirgombát késziteni?

Figyelt kérdés

Vettem élöflorás kefirt és joghurtot.

Valahol olvastam hogy lehet házitejböl is kefirt és joghurtot csinálni és kell hozzá valami speciális kefir készitö gép.

Azt gondoltam hogy elég ha egyszerüen csak a tejhez teszem a vett kefirt vagy a joghurtot mert ha nagyon bonyolult akkor nem is fogok hozzá.

Tudna nekem valaki segiteni hogy hogyan is müködik ez a dolog?

Minden tanácsot és segitséget köszönök.

2013. dec. 8. 10:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Kefírről nem tudok, a joghurt készítő gép simán csak melegen tartja a tejet. Kb negyed pohár joghurtot önts fel tejjel és rakd a radiátorra. Ha sűrűbb joghurtot szeretnél adj hozzá tejport, ha gyümölcsöset, a gyümölcsöt csak UTÁNA szabad hozzáadni.
2013. dec. 8. 11:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Kizárt, hogy kefírgombát készíts kefírből. A kefírgomba készít kefírt a tejből. Szerezz be valahonnan. Nekünk mindig van itthon, ismerősöktől kapjuk.
2013. dec. 8. 11:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Minden kefir és joghurt élőflórás. az egyik gombakultúra a másik baktériumkultúra. kitenyészteni egyiket sem tudod, de a házi tejedet egy kanál bármelyikkel "beolthatod " és az aludttejedből kefír, vagy natúrjoghurt lesz.az újdonsült termékből is olthatod tovább a következő adagot, így folyamatosan "gyárthatsz " magadnak egészséges terméket.

A párom nagyszülei, amikor Mo-ra kerültek, ők is így csinálták literszámra.

De, ha ragadkodsz gombakultúrához, vagy bactériumkultúrához bioboltokban hozzájuthatsz, vagy, ha van tejiparos ismerősöd... :)

de hidd el, hogy működik az egyszerűsített eljárás is.

2013. dec. 8. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!