Tenyleg lehet ugy csinalni whiskyt hogy visz daralt kukorica malata es sok cukor?
Nem a kukorica a „baj”, hanem a cukor.
Ilyen cukros változatokat egyébként nem könnyű hozzáértés nélkül megcsinálni, mert könnyen befullad erjedés közben, ecetes vagy tejsavas lesz a cefre, stb.
A whisky a kb. 500 éves történelme során általában fél év érlelést sem látott, nem hogy 3-nál többet... ha neked ennél több évnél kezdődik a whisky, akkor whisky csak kb. 150 éve létezik. (Kb. mint amikor azt mondják, hogy nincs sör szénsav nélkül.)
Mellesleg sehol nincs olyan törvény, hogy a whiskyt mint olyat kiégetett hordóban kell érlelni (kivéve egyes konkrét whiskyfajtákat), és az USÁ-ban a 3 év sem kötelező.
Kukoricából sok minden csinálnak, pl. a skót blended whiskyk többsége is nagyobbrészt abból áll (malátawhisky + tornyos gabonawhisky kukoricából).
Elvileg a jelent nézzük, hogy most mi a whisky. Amit 500 éve kenyérnek hívtak, azt necces, hogy nem ennéd meg.
Nem vagyok szakértő, de biztos vagyok benne hogy van előírás, hogy mi az a pont amitől valami whiskynek lehet nevezni, mint a konyak vagy a pálinka esetében. Igen, itt kb a szabadalmakra gondolok, illetve arra amit hivatalosan, is whiskynek lehet hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!