Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Kukoricaízesítés?

Vad-Ász kérdése:

Kukoricaízesítés?

Figyelt kérdés

szerintetek beválna?

dunctosüvegekbe raktam el több félét

-vizet öntöttem rá és pár csöpp rumot raktam bele

-csak vízzel

-cimetes,cukros szódával(ebben valamiért lebegnek a kukoricaszemek,,lehet.a szóda miatt)



2013. aug. 16. 17:25
 1/10 gomzoli ***** válasza:

Mind meg fog erjedni.

Ha ezt nem akarod, akkor zárd le légmentesen az üvegeket, és tedd őket egy fazék vízbe, amit ezután velük együtt lassan felforralsz, majd lassan újra hagyod kihűlni (azaz befőttet csinálsz).

2013. aug. 16. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
es az mennyivel jobb?
2013. aug. 16. 21:43
 3/10 gomzoli ***** válasza:
Csak annyival, hogy nem buggyanik meg... friss marad...
2013. aug. 16. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
A szóda az milyen okból vesz részt ebben a bizarr folyamatban?
2013. aug. 17. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

csak kiserletezes.

probalgatom hogy mek lenne a jo.

a kukorica+viz mara mar budos lett.

a szodas cimetes,cukros pedig csak eroteljesebb aromaju

2013. aug. 17. 19:15
 6/10 gomzoli ***** válasza:
Mi a túró az a "cimet"?
2013. aug. 18. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

fahély

nálunk ez a neve,mert nem magyarországon élek hanem Szerbiában azon belül Vajdaság azon belül ZENTA.

Fahély az szerbül cimet

2013. aug. 18. 18:26
 8/10 gomzoli ***** válasza:

Értem, köszi.

Próbálkozhatnál levesporral is, ami a kukoricák ízesítését illeti. Jó töményen készítve hozzá a levet.

A másik pedig a málna -vagy egyéb hasonló- szörp lehetne, ami egy próbát biztosan megérne.

2013. aug. 18. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

majd azokat is kiprobalom,csaka az az gond , hogy mar szaraz a kukorica igy leszemezve kell foznom es utana ontom fel a szorppororral,es kiprobalom amit irtal.

fuuuuu.....tele lesz a hordo dunctosuvegekkel es muanyagtejfolosvodrokkel.

mi lenne ha kolaval ontenem fel<?>

vagy valamien gyumilevel?

esetle veszek malna aromat es azzal a por helyett<?>vagy a por a szine vegett kell<?>

es a port fozes kozben tegyem bele vagy utana azonn benne<?>

a leveses kozul mien levessel(izre)<?>

2013. aug. 18. 22:25
 10/10 gomzoli ***** válasza:
Abban főzd, így magába szívja az ízeket. De úgy is csinálhatod, hogy a kis dunsztosüvegeket csak félig rakod a főtlen kukoricaszemekkel, teletöltöd az ízesített lével, kevéske levegőt hagyva, légmentesen lezárod, egy fazék vízbe beteszed, és azt a tűzhelyen lassan felforralod, és kb. 1 órán át forráshoz közeli hőfokon tartod, majd otthagyod pár órára magától kihűlni. Így a szemek a lezárt üvegben főnek meg, megduzzadnak, magukba szívják a levet. Ráadásul tartósak is lesznek. Fontos, hogy vedd számításba azt, hogy a szemek kb. duplájára duzzadnak, NE pakolj túl sokat egy üvegbe se, csak félig kukoricával, és a lé se töltse ki teljesen a maradék helyet, kell egy centi levegő a lezárt üvegben, hogy a főzés közben megnövekvő nyomást el tudja nyelni.
2013. aug. 19. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!