Heti 5 alkalommal 3 dl száraz vörösbor károsítja az egészségemet?
Én 3 deci bort már böven megerzek, ha nem nagyon lassan iszom, erösen spicces lehetek egy idöre(aztan meg roppant álmos leszek)!
Bár csak 60 kg vagyok, te meg vszinü több, ez azért azt jelzi, hogy az alkoholmennyiség önmaga nem elhanyagolható, csak a tested le tudja bontani.
Tisztán Intuitíve, nekem a heti 5 alkalom azert soknak tünik - ugy vettem ki esetleg éveken át fogyasztva. Esetleg nem kizárt,én kutatnám, hogy hosszabb idön at fogyasztva ez a mennyiség elég lehet egy bizonyos alkoholfüggöség kialakításához.(Az ethanol azért mégiscsak egy idegméreg, ami fizikai függöséget is okozhat)
Kislánynak igen.
Férfinak nem. (A testméret miatt.)
Ajánlani kicsit kevesebbet ajánlanék, de a legtöbb embernél ennyi alkoholnak nincs igazolható káros hatása (nem azért, mert bor, hanem úgy egyáltalán).
Második: az alkohol pszichoaktív szer. Az, hogy megérzed a ezt a hatását, nincs összefüggésben az egészségkárosító hatásával, mert ez két különböző dolog. Én is megérzek egy csésze kávét (a koffein is pszichoaktív szer), mégsem félek tőle, hogy meg fog ölni. Fizikai függőséget pedig csak speciális körülmények közt tud okozni (ti. ha az ember egyfolytában részeg/másnapos).
Szerintem már károsodtál, ha így érzed jól magad a munkahelyen :)
Sok a 3 dl, jó minőségű borból ajánlanak 1 dl-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!