Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Heti 5 alkalommal 3 dl száraz...

Heti 5 alkalommal 3 dl száraz vörösbor károsítja az egészségemet?

Figyelt kérdés
Természetesen ezt igyekszem kompenzálni sok víz és gyógytea ivással, vmint egészséges táplálkozással...
2013. okt. 9. 01:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
39%
testsúlytól is függ hogy mennyi alkohol mit okoz, de ez nem egy komoly mennyiség, ennyi nem károsít semmit ha nem valami pancsolt xar.
2013. okt. 9. 03:18
 2/20 anonim válasza:

Én 3 deci bort már böven megerzek, ha nem nagyon lassan iszom, erösen spicces lehetek egy idöre(aztan meg roppant álmos leszek)!

Bár csak 60 kg vagyok, te meg vszinü több, ez azért azt jelzi, hogy az alkoholmennyiség önmaga nem elhanyagolható, csak a tested le tudja bontani.

Tisztán Intuitíve, nekem a heti 5 alkalom azert soknak tünik - ugy vettem ki esetleg éveken át fogyasztva. Esetleg nem kizárt,én kutatnám, hogy hosszabb idön at fogyasztva ez a mennyiség elég lehet egy bizonyos alkoholfüggöség kialakításához.(Az ethanol azért mégiscsak egy idegméreg, ami fizikai függöséget is okozhat)

2013. okt. 9. 04:01
 3/20 anonim ***** válasza:

Kislánynak igen.

Férfinak nem. (A testméret miatt.)

2013. okt. 9. 04:27
 4/20 A kérdező kommentje:
61 kilo vagyok, nem vagyok függő kibírnám nélküle... Csak sajnos a munkahelyemen így jobban érzem magam:)
2013. okt. 9. 05:05
 5/20 anonim ***** válasza:
Nem károsítja, sőt. Ha étkezés után iszol ennyi vörösbort, az inkább egészséges.
2013. okt. 9. 07:17
 6/20 Phoney ***** válasza:

Ajánlani kicsit kevesebbet ajánlanék, de a legtöbb embernél ennyi alkoholnak nincs igazolható káros hatása (nem azért, mert bor, hanem úgy egyáltalán).

Második: az alkohol pszichoaktív szer. Az, hogy megérzed a ezt a hatását, nincs összefüggésben az egészségkárosító hatásával, mert ez két különböző dolog. Én is megérzek egy csésze kávét (a koffein is pszichoaktív szer), mégsem félek tőle, hogy meg fog ölni. Fizikai függőséget pedig csak speciális körülmények közt tud okozni (ti. ha az ember egyfolytában részeg/másnapos).

2013. okt. 9. 07:39
 7/20 anonim ***** válasza:
60%
Napi 1 dl még elmegy, 3 már sok.
2013. okt. 9. 07:42
 8/20 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem már károsodtál, ha így érzed jól magad a munkahelyen :)

Sok a 3 dl, jó minőségű borból ajánlanak 1 dl-t.

2013. okt. 9. 08:42
 9/20 anonim ***** válasza:
Melóban piálni???
2013. okt. 9. 09:21
 10/20 anonim ***** válasza:
93%
Remeljuk nem buszsofor..
2013. okt. 9. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!