Sokat hallani arról, hogy ebéd után egy pohár vörösbor jótékony hatású. De mi a jótékony hatása, illetve milyen jellegű vörösborok jók ebéd után? Mindegy, hogy száraz, édes, stb?
Figyelt kérdés
2012. szept. 30. 11:01
1/4 anonim válasza:
Nem tudom hallottál e a céklalé egészséges jótékony hatásáról? Nos ezt a festékanyaga fejti ki.A vörösbornak is ugyanaz a festékanyaga ezért, de csak az igazi vörösbor nem a Siller és a Rosé!
2/4 anonim válasza:
nem akarok áltudományosan nyilatkozni a borról, de édes vörösbor szerintem csak úgy keletkezhet, ha becukrozzák azt a bort. Mindenképpen szárazat javaslok. Nem mindegyik kapar úgy, mint a por, ha száraz is. Nőknek amúgy csak 1 deci javasolt.
3/4 anonim válasza:
Anno azt tanultam (hozzáértők nyugodtan javítsanak ki, ha tévedek), hogy ezek a vörös/bordó élelmiszerek (cékla, vörösbor, hasonlók) flavonoidokat tartalmaznak, amik megakadályozzák a zsír lerakódását az érfalon, így gátolják a koleszterinszint növekedését és a magas vérnyomás kialakulását. Ráadásul a bor szerintem az emésztést is serkenti.
4/4 anonim válasza:
A lényeg a bor vörös festékanyaga ami édesnél is ugyanannyi! A vörösbornál a kékszőlőt ledarálva több napig a héján tarják utána préselik csak ki, így oldódnak ki a hasznos anyagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!