Hagymából lehet pálinkát főzni?
Azt tudom, hogy a hagymának nem valami sok a cukor tartalma. Ezért cefre készítéskor, adnék hozzá cukrot és borélesztőt is. Szerintetek kiforrana így?
(Elméleti kérdés)
Ha eltekintünk tőle, hogy a 21. században a pálinka a magyar gyümölcspárlatot jelenti, amiben se hagyma, se hozzáadott cukor nem lehet, akkor igen, megfelelő savazással, a hagymás cukorcefrét meg lehetne erjeszteni és szeszt főzni belőle, de akkor azt nem hagymából főzted, hanem cukorból.
A hagyma élesztőtápként és aromaforrásként szolgálna, persze kérdés, hogy milyen és mennyi ízt-illatot kölcsönözne a párlatnak.
Elolvastam a linkeket.
Hát nem tudom, lehet csinálják, csak nem árulják el ;)
Mármint hogy a hagymára rosszabb minőségű pálinkát öntenet.
Van az a bizonyos fokhagyma és alkohol... Azt is itt a neten olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!