Krumpliból lehet pálinkát csinálni?
Figyelt kérdés
ha igen, akkor különbözik a módja a gyümölcspálinka elkészítésétől?2013. aug. 27. 20:45
2/8 anonim válasza:
Nem értek hozzá, de ezt találtam, hátha segít: [link]
3/8 Phoney válasza:
A krumplit megfőzik, pépesre zúzzák, utána malátával vagy hozzáadott enzimmel elcukrosítják a keményítőtartalmát, és csak ezután lehet megerjeszteni.
A sok munka eredménye kisüstön lefőzve egy gusztustalan párlat, éppen ezért a krumpliból leginkább csak vodkát szoktak főzni, hogy ne legyen íze.
5/8 anonim válasza:
Ha krumplicefrét párolsz le, a végtermék elég undorító lesz, így aztán sokszori lepárlással 95-96 %-osra desztillálják, majd desztvízzel hígítják és vodkaként árulják. Ez nem pálinka, mivel nincs benne elég krumpliaroma és más az eljárás (szerencsére).
6/8 anonim válasza:
Krumpliból inkább vodkát szoktak
7/8 Anonim_focista válasza:
A magyar ember mindenféle növényből tud pálinkát készíteni ,de a krumpli pálinka az hivatalosan vodka
8/8 Phoney válasza:
ma 21:04
Nem, az burgonyapárlat. Vodkaként csak azt lehet forgalmazni, amiből tisztaszeszt finomítottak, attól függetlenül, hogy miből készült. Ma már nagyon kevés vodka készül krumpliból, Magyarországon meg főleg alig lehet ilyet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!