Hogyan? Miből? Mennyiért? Lehetne a lehető legolcsóbban pálinkát de legalább valami afélét előállitani?
Ez attól függ, milyen alapanyagod van és milyen töménységű szeszt szeretnél. Ha megelégszel legfeljebb 16-18%-kal, akkor bort kell erjeszteni, ahhoz nem kell lepárló, olcsóbban jössz ki. Nem csak szőlő jó hozzá, gyakorlatilag bármiből lehet bort készíteni, ha van elég cukrod.
Ha kell, hogy jól fejbeb*sszon a pia (bár a bortól is be lehet akasztani és gondolom, ez lenne a lényeg), akkor pedig a gereblyepálinka lenne a legjobb megoldás. Ez úgy készül, hogy fogsz egy bazi nagy gereblyét, végighúzod a kerten, ami megakad benne, azt összetöröd (ha ugat, akkor nehezebb, mert lehet, hogy harap is) belehajítod egy hordóba, megvárod, míg levet ereszt, aztán jó sok cukrot keversz hozzá, majd mikor már eléggé büdös, kuktából és rézcsőből eszkábált házi "tüzesgépen" lefőzöd. Ha az első 1-2 deci kicsit kékes színű, akkor igazán autentikus.
Némi gyakorlati útmutató:
Nagyon egyszerű: cukorrépát termesztesz nagyüzemben, aztán feldarabolod és kevés vízzel egy tartályba teszed, valami savval kezeled és megerjeszted.
Az így kapott cefrét úgy teszed ihatóvá, hogy lepárolod jó sokszor, amíg 95-96 százalékos nem lesz, aztán megszűröd sokszor, azt hígítod csapvízzel 40 százalékig és azt felesenként iszod. Literjét 120-160 forintból előállíthatod, ha nagyüzemben gyártod, csak rendkívül sz.r lesz. Piroska szörp javíthat rajta. Ez 4cl-es felesre lebontva 5-7 forintot jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!