Ha rozsdamentesből csinálok lepárlót, akkor pálinkafőzésnél milyen pálinkát kapok? És ugye akkor nem kell levenni a réz elejét?
Figyelt kérdés
2013. szept. 19. 21:56
1/2 Phoney válasza:
Gyengébb minőségű pálinkát kapsz ugyanabból a cefréből, mert a szeszgőzzel érintkező réz javítja a párlat minőségét. Magát az üstöt teljesen fölösleges rézből csinálni, de a sisakot és a páracsövet (legrosszabb esetben legalább a páracsövet) érdemes.
Nemcsak hogy rézelejét, de elő-és utópárlatot is kell elvenni, különben nem pálinkát főzöl, hanem egy fertelmes ízű selejtet. A rézeleje egyébként nem csak a rézvegyületek miatt mérgető, más szennyeződés is van benne. Felfoghatod amolyan fantázianévnek is.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszön szépen!
2013. szept. 20. 08:21
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!