Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha rozsdamentesből csinálok...

Ha rozsdamentesből csinálok lepárlót, akkor pálinkafőzésnél milyen pálinkát kapok? És ugye akkor nem kell levenni a réz elejét?

Figyelt kérdés

2013. szept. 19. 21:56
 1/2 Phoney ***** válasza:

Gyengébb minőségű pálinkát kapsz ugyanabból a cefréből, mert a szeszgőzzel érintkező réz javítja a párlat minőségét. Magát az üstöt teljesen fölösleges rézből csinálni, de a sisakot és a páracsövet (legrosszabb esetben legalább a páracsövet) érdemes.


Nemcsak hogy rézelejét, de elő-és utópárlatot is kell elvenni, különben nem pálinkát főzöl, hanem egy fertelmes ízű selejtet. A rézeleje egyébként nem csak a rézvegyületek miatt mérgető, más szennyeződés is van benne. Felfoghatod amolyan fantázianévnek is.

2013. szept. 20. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszön szépen!
2013. szept. 20. 08:21

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!