Ha nem teszek a cefrébe több gyümölcsöt, akkor is kell keverni naponta?
Figyelt kérdés
2013. aug. 30. 18:29
1/4 anonim válasza:
Nem kell! Mi is most gyűjtögetünk, mert minden évben ebből lesz a finom pálinkánk. Ha már nem tesztek bele /tele tenni nem szabad, mert kell a hely a forráshohoz!/ egyszer jól összekevered és békén hagyod. Hagyd forrni. Ha teljesen kiforrt, akkor lehet vinni a főzőbe.
2/4 Phoney válasza:
A főerjedéskor naponta többször is érdemes megkeverni.
Mellesleg ha ez számodra kérdés, akkor előbb inkább tanulj meg cefrézni, mielőtt jó magyar házi szokás szerint valami undormányt erjesztesz:
3/4 anonim válasza:
4/4 anonim válasza:
Gyermek koromban sok gyümölcsöt szedtünk, de mindegyiket külön erjesztettük. Nagyon ügyestünk a gyümölcs tisztaságára. csak a behelyezéskor kevertük, zúztuk a gyümölcsöt. A körtét mindég dögönyözővel "kevertük". 1995-ben nagy szilvást telepítettem, sajnos a felvásárló becsődölt, így öt éve hagyom a szilvát túlérni, majd ponyvára rázva gyűjtöm. A túlérett szilva már gyűjtés alatt sok levet enged, amikor a gyűjtő-erjesztő edénybe öntjük szétmállik!Nem is zúzzuk tovább!Most az edényeket fóliával fedem, vagy kapcsos fedővel (200 l-es műanyag hordók)régrn, falunkban agyaggal tapasztottuk be a hordókat, a főzésig így tároltuk.Semmit nem teszünk bele, sem élesztőt, sem cukrot, sem pektint! Évente általában 300 l pálinkát főzünk. Tavaly a pálinka versenyen az "ÉV PÁLINKÁJA" díjat elhoztam. Az alapanyaga Stanley szilva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!