Mennyi gyümölcsöt és zöldséget eszel meg naponta?
mikor, mibe téve, milyeneket
sokat segítettél a biosz házimon:)
köszönöm
Keveset.
Répa, zöldségek levesbe főzve.
Napközben vmi idénygyümölcs, pl. szőlő.
Uzsira alma.
Néha szendó mellé uborka, v paradics, paprika - de ez nem naponta.
Gyümölcsöt nagyon-nagyon ritkán eszek: nyáron gyakrabban (hetente), télen-tavasszal kb. egyszer egy hónapban. Nem azzal van gond,hogy nem szeretem, sőt, hanem sajnos nem engedhetem meg mindig magamnak.
Zöldséget általában ételekben szoktam: borsófőzelék, zöldségleves stb, valamint nyáron mindennapi szinten a kiskertben megtermett paprikából/paradicsomból.
Fogyózós időszakomban rengeteget. Reggelire gyümölcsöt (alma, banán, barack, ami van otthon), ebédre pedig köret helyett saláta, uborka, paradicsom.
Ha nem fogyózós korszakom van, akkor sajna nagyon kevés ilyesmit eszem, nyersen egyáltalán nem, max. zöldségfélét a csilisbab-ban :) vagy levesben.
2 évesemmel vagyunk itthon, úgyhogy azt eszem, amit ő
10óraira eszünk 1-1 almát vagy banánt, szőlőt, ami van itthon
délben mindig van leves, ami tele van répával, karfiollal, krumplival, káposztával, a második félében is általában van zöldség - pl rántott cukkini, rakott kel, főzelék, káposztás tészta stb
uzsonnára a szendvics mellé eszünk vagy uborkát/retket/paradicsomot, később még egyszer eszünk pár szelet gyümölcsöt
este a vacsora ugyanaz, mint az ebéd, szóval az is zöldséges
amikor nem volt kisgyerek, akkor nem figyeltem ennyire arra, hogy sok zöldség-gyümölcs legyen a tányéron, de akkor is sokat ettem, kb a teljes napi ételmennyiség fele zöldség és gyümölcs volt, most egy kicsit több
Változó, de napi 2 db friss gyümölcsöt az esetek többségében megeszek.
Nyáron és tavasszal sokat. Főként nyersen, csak úgy, magukba: cseresznyét, epret, málnát, dinnyét, sárgadinnyét, barackot.
Az őszi a téli időszakban inkább almát, szőlőt, banánt, narancsot, naspolyát, gránátalmát, sütnivaló tököt (nyersen ropogtatva, mintha répa lenne).
Zölsdéget (minden évszakban) nyersen is és/vagy levesben (főzelékben) is: paradicsom, paprika, vörös-, lila-, új-, fokhagyma, répa, krumpli, karalébé, brokkoli, karfiol, borsó. Ha napi szintre kellene lebontani, akkor napi 10-15 dkg megvan ezekból is.
huh, hát ma csak annyit, míg reggel a bundás kenyér mellé megettem egy paradicsomot, délben karalábélevest ettem, petrezselymes burgonyát szezámos csirkemellel és hozzá savanyút.
azóta este szendvicsbe egy paprikát, hozzá egy paradicsomot.
Változó, de alapvetően sokat, mert szeretem őket. Gyümölcsöt éhgyomorra nem tudok, mert a sav szétkapja a gyomromat, ilyenkor inkább zöldség. Reggelire vagy szendvicset eszek (mellé 4-5 paradicsom vagy paprika), vagy cottage cheese-t sonkával és kockázott paradicsommal összekeverve.
Gyümölcs attól is függ, hogy éppen van-e itthon, külön ezért nem megyek le boltba, viszont elég nagyon mennyiségben veszek, ha már arra járok. Abból szerintem napi fél-1 kg lemegy étkezések között rágcsának.
Erre jönnek a zöldségből készült ételek, burgonya, répa (ezt nem bírom nyersen valamiért, fáj tőle a gyomrom), karalábé, kelkáposzta, brokkoli, karfiol, zeller (bár a tömény zellertől meg más emésztési problémám van...), gomba (ezt nagyon szeretem, szinte minden másnap valami gombás kaját csinálok), borsó, bab, stb.
Szóval én aránylag sokat. Nyáron, ha tudok egy-egy szelet kenyeret enni alá a sav miatt, csak gyümölcsön is elvagyok egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!