Petike0 kérdése:
Hogyan lehet édes bort készíteni?
Figyelt kérdés
2013. aug. 30. 12:35
1/4 anonim válasza:
Kellöen érett, édes fajta szölöt kell használni hozzá.
3/4 anonim válasza:
Úgy, hogy ne az összes cukortartalom transzformálódjon alkohollá, hanem magas maradjon a maradék-cukor tartalom.
Tokaj vidékén van, aki évtizedek óta tanulja ezt, és még mindig nem ért a végére.
4/4 anonim válasza:
Az egyik lehetőség, hogy nagy cukortartalommal szüreteled a szőlőt, ami nem tud teljesen szárazra kierjedni, így édes marad a bor. Másik lehetőség, hogy normál cukortartalmú must erjedését valamilyen módszerrel leállítod mielőtt teljesen kierjed, ez viszont otthon nem igazán kivitelezhető. Lehetséges még a szárazra erjedt bor visszaédesítése mustsűrítménnyel, de megfelelő eszközök nélkül ezt is igen nehézkes házilag kivitelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!