Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lehet befőttből szeszt főzni?

Lehet befőttből szeszt főzni?

Figyelt kérdés
maradt pár üveg cseresznye, megy, szilva befőtt...már kimagoztam és beleraktam egy hordóba és tettem hozzá fajélesztőt de nem akar megindulni az erjedés.

2013. ápr. 2. 19:23
 1/9 anonim válasza:
Nem tudom hol tárolod a hordót, de vszínű, ha melegebb helyre teszed, megindul.
2013. ápr. 2. 19:31
 2/9 A kérdező kommentje:
beraktam a konyhába a radiátor mellé
2013. ápr. 2. 19:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha cukrot teszel hozzá, akkor könnyebben megerjed. De ha esetleg sok tartósitószer volt benne, akkor problémás
2013. ápr. 2. 19:36
 4/9 A kérdező kommentje:
gondoltam rá h rakjak hozzá cukrot. Ez a recept már vagy 150 éves még dédmamám is így főzte, akkoriban sztem nem nagyon volt tartósító szer.
2013. ápr. 2. 19:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Az nem fog megerjedni soha csak megbuggyan!
2013. ápr. 2. 19:48
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen, legalább kiönthetem a francba, am is csak a helyet foglalja
2013. ápr. 2. 19:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Ész nélkül a cukrot se lehet növelni mert a magas cukortartalom fertőtlenítő baktériumölő hatású.Mennyi egy jó cefre cukortartalma?
2013. ápr. 2. 19:53
 8/9 A kérdező kommentje:
borfokolóval mértem és 15ös lett a cukorfoka
2013. ápr. 2. 19:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet, mert a befőtt- tartósítók dolga többek között az erjedést meggátolni. Csak tartósítószer mentes befőttet lehet " beoltani" ,mert azt csak hővel csírátlanítják.
2013. ápr. 4. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!